Митничари откриха 4 кг хероин в тайници на мерцедес

  • 20 юни 2013 12:15

  • 981
  • 0
Митничари откриха 4 кг хероин в тайници на мерцедес
©

Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново разкриха и задържаха четири килограма хероин в тайници на мерцедес с българска регистрация.

„Хероиновият” автомобил е пътувал от Турция за България и е пристигнал на граничния митнически пункт Малко Търново късно след полунощ. Дежурните митнически инспектори селектирали колата за щателна митническа проверка, след като са засекли подозрителна индикация в движението на автомобила от България към Турция и обратно. При извършената щателна митническа проверка митническите инспектори откриват три тайника по купето и под седалките на мерцедеса, от които са извадени пакетите с общо 3,958 кг. кафеникаво прахообразно вещество. При извършения на място полеви наркотест веществото реагира на хероин. По първоначални оценки стойността на наркотика е над 300 000 лева. Задържани са шофьорът на автомобила и неговия спътник, български граждани, на 23 и 36-годишна възраст.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура-Бургас. По искане на наблюдаващия прокурор, съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” на двамата български граждани –
Това е трети случай от началото на годината на открит хероин на Митнически пункт Малко Търново. Общото количество задържан хероин е над 36 кг.

Последвайте канала на

Десислава Станева
981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини