Иззеха 43 коли от незаконен пункт за скрап в Радомир

  • 14 юни 2013 11:59

  • 2588
  • 0
Иззеха 43 коли от незаконен пункт за скрап в Радомир
©

43 автомобила са иззети от незаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Радомир. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Перник.

Сериозни нарушения са установени в още три пункта в Перник. Акцията е проведена вчера от служители на Главна дирекция „Криминална полиция”, СДВР и ОДМВР – Перник с участието на представители на РИОСВ, Инспекцията по труда и ТД на НАП. Органите на реда проверили 5 автоморги в Перник и една в Радомир. В Радомир е установено, че пунктът работи без разрешение и от него са иззети 43 автомобила, издадени като отломки от черни и цветни метали. Констатирано е още, че собственикът на автоморгата - 32-гошният Б.Л., използва общински имот - земеделска земя за дейността си и същата е замърсена с леснозапалими и горими течности и масла. Взети са проби за химичен анализ, които да определят степента на замърсяване, и е образувано досъдебнво производство по чл. 234 „б” от НК под наблюдението на Районна прокуратура – Радомир.

На три от пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали в Перник инспекторите установили, че търговците не разполагат с разрешително за разкомплектоване на моторни превозни средства и в същото време извършват такава дейност. Работниците в тези обекти са били без трудови договори. Съставени са им актове от РИОСВ и Инспекцията по труда.

На автоморга на ул. „Вл. Въстание” в областния град полицаите открили лек автомобил с чужди регистрационни табели, за което е образувано досъдебно производство по чл. 345 от НК.

При контролирана покупка на авточасти от пункт на ул. „Атанас Накев” в пернишкия кв. „Изток” проверяващите установили, че не се издават касови бележки и е съставен акт за административно нарушение от представители на НАП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини