Убили магазинерката в Панагюрище заради концерт на "Хиподил"

  • 14 юни 2013 10:43

  • 2469
  • 0
Убили магазинерката в Панагюрище заради концерт на "Хиподил"
©

"Трябваха ми пари за концерта на "Хиподил". Затова посегнах на магазинерката Минка". Това признал убиецът Христо Кереванов още на първия разпит след като е задържан за жестокото престъпление в понеделник, пише "24 часа".

Тялото на 61-годишната магазинерка Минка Влашка бе открито същия ден в гаража на Кереванов в Панагюрище, затрупано с дърва и строителни отпадъци, два дни след като миналата събота бе обявена за издирване от дъщеря й.

Нелепият мотив за убийството бе разкрит от прокурор Васил Малинов по време на заседание на окръжния съд в Пазарджик за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 28-годишния Христо Кереванов.

Убиецът признал пред разследващите, че имал уговорка с приятели да отидат на юбилейния концерт на " Хиподил" в петък вечерта. Той обаче нямал пари, когато му хрумнало да си ги набави като нападне продавачката от близкия хранителен магазин, където често пазарувал.

Кереванов смятал, че тя всяка вечер се прибира в дома си с дневния оборот на магазина. В петък вечерта той наблюдавал търговския обект и видял как Минка Влашка заключва и си тръгва. Веднага отишъл в дома си откъдето взел малка брадвичка с която кастрел дървета.

Изправил се пред входната си врата и зачакал появяването на магазинерката, която всяка вечер се прибирала минавайки покрай къщата му. Когато жертвата се приближила Кереванов я заговорил за лошото време. Жената се поспряла за миг и когато отново продължила убиецът я ударил с брадвата в задната част на главата.

Пред разследващите той заявил, че е ударил жената само 1 път, но според първоначалните данни от експертизата ударите са 3-4. Предполага се, че когато е завлечена в гаража и затрупана с дърва жената е била още жива.

За това говори самопризнание на убиеца, че жертвата хъркала докато я затрупвал. Той обаче побързал да вземе чантата й, където открил пенсията на вдовицата от 300лв. и заминал с приятелите си за концерта на "Хиподил".

Пред съдия Коста Стоянов обвиняемият за грабеж, придружен с убийство, сам поиска да бъде поставен за постоянно в арестта. В тази връзка съдът уважи желанието му и определи постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража " за Христо Кереванов.

Минка Влашка

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини