Хванаха телефонни измамници - чичо и племенник

  • 13 юни 2013 14:19

  • 1187
  • 3
Хванаха телефонни измамници - чичо и племенник
©

Двама телефонни измамници са задържани от полицията в Г. Оряховица, след проведени незабавни действия по разследването. Криминалистите действали след получен сигнал от 71-годишен мъж от Алфатар. Първоначално мъжът потърсил помощ от униформените във В. Търново. На 2 юни той разказал, че по-рано същия ден непознат му се е обадил по мобилния телефон и му казал, че му носи колет от негов познат, който пребивава в Испания.

Мъжът му обяснил, че трябва да заплати за пратката 3000 лева, митническа такса. Той дал и указания на възрастния човек да се срещнат в горнооряховското село Драганово, за да му даде колета. По-късно същия ден потърпевшият пристигнал на уговореното място, където го чакал 25-30-годишен мургав мъж, който му предал пратката и взел парите. Минути по-късно му позвънил отново на моблиния телефон и го накарал да отиде във В. Търново. В старата столица 71-годишният мъж усетил, че нещо не е наред и сигнализирал полицейските служители.

Случаят е предаден на РУП - Г. Оряховица, на чиято територия е изършено престъплението. След проведени прецизни действия по разследването местните криминалисти са установили, че извършители са 34-годишният В. М., криминално проявен и осъждан 17 пъти за кражби и противозаконно отнемане на автомобили, и 24-годишният му племеник Д. Х., криминално проявен и осъждан за измама и неправоспособност, и двамата от стражишкото село Камен. Привлечени са в качеството на обвиняеми. С решение на съда са им постановени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража".

Последвайте канала на

1187 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КАКВО СЪВПАДЕНИЕ

2013.06.13 | 18:22

3
MНОГО СТРАННО,ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА.И СА ЦИГАНИ. НО СА ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БСП.

2013.06.13 | 18:21

2
В затвора!А,като излезат-разстрел!
ЗАЩИТЕНА ПОРОДА

2013.06.13 | 17:26

1
ДА ИМ СЕ ДАДАТ НОВИ ЖИЛИЩА ВЗЕТИ ОТ БЪЛГАРИ.

Добави коментар

Водещи новини