Условна присъда за млад шофьор, убил възрастен пешеходец

  • 11 юни 2013 15:22

  • 1208
  • 1
Условна присъда за млад шофьор, убил възрастен пешеходец
©

21-годишен водач от Елена получи условна присъда за причинена смърт по непредпазливост на възрастен пешеходец.

79-годишният мъж от В. Търново почина, след като бе блъснат на пешеходна пътека на ул. "Магистрална" в града. Инцидентът стана на 3 септември 2012 г.

Товарен автомобил "Форд Транзит Канект", управляван от 21-годишния шофьор, се движел в посока към София и блъснал възрастния човек, пресичал пътното платно на пешеходна пътека. Пострадалият бил откаран във великотърновската болница и настанен в неврохирургичното отделение с тежка черепно-мозъчна травма и вътрешни наранявания, където по-късно починал.

Установено е, че водачът се е движел с превишена скорост. Великотърновският окръжен съд му наложи наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода, като отлага изпълнението за срок от три години. Младият мъж се лишава и от право да управлява МПС за срок от една година и шест месеца. Присъдата на окръжните магистрати подлежи на протест или обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Баба Гица

2013.06.13 | 20:11

1
Г-да Магистрати,моля Ви -престанете с това безумие,наречено ''условна присъда '' когато има смъртен случай,и то по вина на водача .Ако този възрастен човек беше Ваш баща,дали щяхте да дадете пак условна присъда ??????

Добави коментар

Водещи новини