Крадци на кабели оставиха военните без телефони

  • 11 юни 2013 11:44

  • 1127
  • 2
Крадци на кабели оставиха военните без телефони
©

Полицаи от Елин Пелин и Ботевград задържаха крадци на телефонни кабели, прекъснали сигнал на МО. Това съобщиха от ОДМВР - София.

Вчера около 17.00 часа в оперативната дежурна част на РУП- Елин Пелин било съобщено за прекъснат сигнал от магистрален подземен телефонен кабел от съобщителната мрежа на Министерство на отбраната в местността „Арабаконак”, в землището на с. Горно Камарци. Полицейските служители реагирали незабавно, провели заградителни действия и в горист район на около 400 метра от военното формирование установили четирима мъже в момент на изкопаване на канали и на отнемане на кабела.

Криминално проявените ботевградчани на възраст между 24 и 46 години били задържани за срок до 24 часа. При огледа на местопроизшествието е установено, че престъпната група е изкопала няколко канала с дълбочина близо метър, а количеството на отнетия магистрален кабел било около 60 метра. Служителите на реда са иззели и множество насечени парчета от кабела, както и инструментите на извършителите- лопата, две кирки и лозарска ножица. Иззет е и лек автомобил „Фолксваген Голф”, в който също били намерени парчета от изкопания кабел. По случая в РУП-Елин пелин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК. Работата по пълното му документиране продължава.

Последвайте канала на

1127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАЩО МАНГАЛ

2013.06.11 | 22:27

2
А ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ОТ КОЯ ЕТНИЧЕСКА ГРУПА СА ГОСПОДАТА ?

2013.06.11 | 16:26

1
т`ва просто не е срамота, ами лентяйство. не биваше да се споменава. к`во да коментирам.

Добави коментар

Водещи новини