Телефонните измами в Ямболско зачестяват

  • 10 юни 2013 14:52

  • 915
  • 0
Телефонните измами в Ямболско зачестяват
©

Няколко сигнала за опити за телефонни измами са постъпили вчера в РУ “Полиция” - Ямбол, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Ямбол.

Атакуваните от измамниците граждани не се поддали на преговори по добре позната им схема с искане на пари за спешно лечение на близък човек. Жертва на този сценарий обаче е станала 82-годишна жена, на която поискали 2000 лева за лечението. След като била въведена в заблуждение тя предала на непознат мъж сумата от 1300 лева и златни накити. Потърпевшата била убедена, че помага на внука си, който е в чужбина. По-късно се усъмнила, и след като разбрала, че е измамена сигнализирала в полицията. По случая е образувано досъдебно производство в РУ “Полиция” – Ямбол.

От полицията призовават гражданите да не се доверяват на “сляпо” - при подобни случаи незабавно да потърсят връзка с близките си и да уведомят полицейските служби на тел. 112. Измамниците са изключително дръзки, находчиви и комбинативни. Те използват различни сценарии, като се представят за близки, роднини, лекари, прокурори и за полицейски служители. Подбират жертвите си главно сред хората от третата възраст, като разчитат на тяхната наивност, доброта и отзивчивост.

Последвайте канала на

Десислава Станева
915 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини