Уличните кражби в Благоевградско зачестяват

  • 10 юни 2013 11:09

  • 894
  • 1
Уличните кражби в Благоевградско зачестяват
©

Зачестяват уличните кражби в Благоевградско. От началото на годината до момента са обрани 24 души, половината от тях в областния център. Престъпниците набелязват жертвите на случаен принцип и отмъкват от тях дамски чанти, златни накити и мобилни телефони, разказва БНТ.

Уличните обирджии действат в по-големите градове, където има струпване на повече хора, за да не бъдат лесно забелязани. При някои от случаите хората са следени и са ограбени пред домовете им, други направо на улицата. Набелязват се жени със златни накити.

"Миналата седмица имаме два такива случая, когато са отнети златни синджирчета от врата на жертвите", посочи ст. инсп. Владимир Карадаков - началник отдел "Тежки престъпления" при ОД на МВР - Благоевград.

Жена от Благоевград разказа, че е станала свидетел на обир от терасата в дома си: "Дръпна й чантата, тя почна да вика, никой не се обръща, а минаваха хора. Никой не реагира и това направо е потресаващо - гледаме какво става и си траем".

От полицията казаха, че престъпниците са много ловки и хората, попаднали в капана им, трудно биха се предпазили в момента на извършване на престъплението.

"Ако евентуално някой гражданин усети, че е следен, желателно е да подбере по-осветен маршрут и веднага да сигнализира на тел.112", подчерта ст. инсп. Владимир Карадаков - началник отдел "Тежки престъпления" при ОД на МВР - Благоевград.

Хората разказаха, че не се чувстват защитени на улицата, особено когато са в по-голям град.

От полицията съветват особено бдителни да бъдат възрастните хора, които често стават жертва на уличните грабежи, и то предимно жените както и студентите, които се прибират в късните часове на деня.

Последвайте канала на

894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Един човек

2013.06.10 | 14:10

1
Не е възможно!!! От БСП обещах, че щом г-н Цветанов не е в МВР и всичко вече с държавата ни ще наред, а сега ново двайсе.... Престъпността се увеличава!!!! Не е възможно - толков сладки им бяха обещанията на престъпниците от БСП

Добави коментар

Водещи новини