Спипаха трима при опит за кражба на билборд

  • 29 юли 2011 13:03

  • 1547
  • 1
Спипаха трима при опит за кражба на билборд
© Интернет

Вчера около 21.30 часа патрулиращ полицейски екип е засякъл в землището на село Радомирци автомобил "Опел Астра" и трима, които теглят с кожени колани билборд.

Установило се, че двама от младежите са от село Радомирци – на 16 години и на 17 години, а помагачът им е от село Садовец – 17-годишен. Тримата демонтирали, за да откраднат билборда от разклона на първокласен път София - Русе при отбивката за град Червен бряг.

Тежкото съоръжение е собственост на община Червен бряг, със стандартни размери. Непълнолетните били засечени от полицаите, когато изтеглили билборда на около 250 метра от мястото, където той бил монтиран.

В колата са намерени чук и мотика и са иззети като веществени доказателства. Автомобилът се намира на съхранение в полицията в Червен бряг, а металната конструкция от билборда е оставена за съхранение в кметството на село Радомирци. 16-годишният има пет криминалистически регистрации за кражби и една за шофиране без книжка.

Съучастниците му нямат криминални прояви. Тримата са задържани за 24 часа и са приведени в помещение за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни. Работата ще продължи инспектор от детската педагогическа стая. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

1547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.07.29 | 13:16

1
Няма друга държава в Европа с толкова многобройни и ОПАСНИ за шофьорите реклами по пътищата. Българското е свободия.

Добави коментар

Водещи новини