Изкарват крадени автомобили с дипломатически номера

  • 07 юни 2013 06:19

  • 4858
  • 4
Изкарват крадени автомобили с дипломатически номера
©

Луксозни крадени автомобили са били изкарвани зад границата с копие на дипломатически номера. Това стана ясно, след като разследващи от София и Хасково разкриха депо за задигнати лимузини. Червените табелки били слагани, за да могат да излязат безпроблемно от страната към страни от Арабския свят.

Около 18 часа в сряда полицаите атакували склад в двора на бившата Захарна фабрика в Хасково. В него са били открити три джипа „Ленд Роувър”, които били откраднати през април и май в София. Автомобилите са били обявени за национално издирване. Откриването им станало възможно с помощта на GPS сигнал, излъчван от едната кола. Два от откритите автомобили са били лизингови, а третият - собственост на частно лице, съобщават от полицията.

Още с проникването в гаража полицаите установили, че колите нямат регистрационни табели. В едната от тях обаче са били открити червени дипломатически номера. Според източници от разследването тези номера най-вероятно са дубликати, за да се осигури безпроблемното придвижване на автомобилите зад граница.

Според полицията складът е бил използван от 43-годишен хасковлия, който го наел преди два месеца. Никой от съседните автосервизи и търговски обекти обаче така и не видял помещението отворено през светлата част на деня. Повечето го мислили за изоставен, каквато била съдбата му през последните 2 години. Каквото и да се е вършело в него, то е ставало през нощта.

По неофициална информация задържаният е криминално проявеният Боян по прякор Боби Тенекийката. Той бил известна личност в местния ъндърграунд, но бил популярен с друго. В предишните няколко години е регистриран в полицията за изнасилване, средна телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние. Няма данни да е бил осъждан. В подземния свят обаче не знаеха, че се обърнал към джамбазкия занаят.

Оказа се обаче, че същият Боби Тенекийката държал друг склад, също в зоната на Захарната фабрика. Той бил за авточасти и функционирал уж законно. Складът обаче също бе запечатан от полицията, като тепърва ще се разследва дали намерените вътре двигатели от автомобили и авточасти са обект на кражба.

Последвайте канала на

Novini.bg
4858 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
venci

2014.09.29 | 21:38

4
В предишните няколко години е регистриран в полицията за изнасилване, средна телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние. Няма данни да е бил осъждан. Е за това я мразя тази държава!
bat pan4o

2013.06.08 | 12:25

3
АБЕ ЕЛАТЕ И ВЪВ ВАРНА ДА ГИ ХВАНЕТЕ-ЗА МИНАЛАТА СЕДМИЦА 10 АВТОМОБИЛА СА ОТКРАДНАТИ-ДОИДОХА КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ И ПАК ПОЧНАХА КРАЖБИТЕ

2013.06.07 | 12:17

2
Браво на полицията! Пак напълниха гушата на някой прокурор или съдия!
o,не...

2013.06.07 | 12:17

1
е тая беше моя....ВЪРНЕТЕ СИ МИ Я!

Добави коментар

Водещи новини