10 нападения над медици в Спешното в Кюстендил

  • 06 юни 2013 16:58

  • 831
  • 0
10 нападения над медици в Спешното в Кюстендил
© Булфото

От началото на годината около 10 са случаите на нападения и заплахи над медици от Спешния център в Кюстендилско, съобщи директорът на центъра д-р Анелия Георгиева. При инцидентите е било наложително екипът да потърси съдействие от полицията или просто не е успял да си свърши работата заради заплахи.

„Кюстендилска област не е изключение от общата ситуация в страната и отношението на пострадали и придружители към екипите на спешната помощ. Познанието на хората и техните трудови навици не са се променили. Промени се просто отношението на хората към обслужването. Това е едно сериозно затруднение, защото, ако някой не ви съдейства при една катастрофа или при един болен човек, не може да се свърши работата нормално”, каза д-р Георгиева.

Според нея не са малко и случаите, при които хората подават неверни данни, както и да проверят за колко време екипът ще пристигне на посочения адрес. При други случаи лицето не е открито на адреса. „Това не се отразява добре на моите колеги, но те не променят начина си на работа, защото при нас има тръпка, има неизвестност, има желание да спасиш някого. Те няма да се откажат от работата си, но те са обидени”, каза д-р Георгиева.

Последвайте канала на

831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини