Медицинската сестра с пушката се оказа диспечер на наркоканал

  • 06 юни 2013 06:37

  • 7656
  • 2
Медицинската сестра с пушката се оказа диспечер на наркоканал
©

Медицинската сестра от Хасково, която беше арестувана с бойна пушка в болницата, била диспечер на наркоканал за Западна Европа. Това потвърдиха неофициално източници от разследването.

Задачата на Галя Асенова била да съобщава на останалите от групата местата за срещи и доставки на хероина, както и сроковете. Смята се, че тя е общувала пряко с доставчици и клиенти - версия, която се подкрепя и от намерените у нея 50 мобилни телефона и СИМ карти, включително и на чужди оператори.

Останалите от престъпната група, която засега е ограничена на 5-има души, дори не се познавали помежду си. Единственото изключение бил съпругът на Галя - Сейхан, който се познавал лично с треньора по бокс в клуб „Хасково” Людмил Димитров, който бил нает за превоза от Турция. Именно боксьорът бе закопчан с кола с 26 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево преди два дни. На него ще му бъде повдигнато обвинение като извършител, останалите се третират като „помагачи”, съобщиха от Хасковската окръжна прокуратура.

За мозък на групата се смята Сейхан, но той избяга и е обявен за общодържавно издирване. У неговата съпруга Галя беше намерена и бойната пушка калибър 7.62 и 36 патрона за нея. Оръжието обаче за малко не скара прокуратурата и болницата.

От лечебното заведение бяха категорични, че е нямало претърсване на отделението няма протоколи за изземване, нито поемни лица, а никой от целия персонал на хирургията не е видял въпросната пушка. Затова и болницата не открива никакво нарушение на вътрешния ред, заради което да налага дисциплинарно наказание на сестрата. В работата си тя била за пример.

От прокуратурата обаче контрираха, че всички документи са при тях. Оръжието е било предадено доброволно при един леко комичен епизод. По думите на обвинението, когато тримата криминалисти арестували Галя пред кафемашината на отделението, те я запитали дали има у себе си противозаконни вещи. Сестрата отговорила невъзмутимо - „Да, пушка” и завела полицаите до личното си шкафче в стаята за преобличане. Там били оръжието, патроните и телефоните. Моментът е минал незабелязано за по-голямата част от лекарите и сестрите, заети със задълженията си.

Ден след ареста в считаното за най-добро хасковско отделение отказваха да повярват, че колежката им е била трафикант на дрога. Оказа се обаче, че персоналът на другите отделения помни дългогодишната сестра не с нещо друго, а с лъскавото „Ауди Q7”, с което тя редовно идвала на работа. Стандартът бил непосилен дори за повечето лекари, ползващи много по-скромни коли.

Последвайте канала на

Novini.bg
7656 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.31 | 23:02

2
Не бива да ги съдят, защото това са основните спонсори на политиците и съдиите от 20 години на сам. Ще видите, че и тя ще се измъкне суха от водата. Явно има с какво да плати.
milka

2013.06.07 | 03:54

1
az predlagam tezi hora da ne gi razsledvat ili sadqt. daite da ne tovarim tolkova prokaraturata pri polojenie 4e ne6to dale4 po "seriozno i opasno" kato podslu6vaneto e naleja6t problem.....pone spored cacarov

Добави коментар

Водещи новини