Старци дадоха 3300 лв. на телефонни измамници

  • 04 юни 2013 12:48

  • 1216
  • 2
Старци дадоха 3300 лв. на телефонни измамници
©

Две възрастни жени и мъж от Свищовско са станали жертва на телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Тримата са предали на извършителите общо 3300 лв. и са били измамени по познатите вече схеми "пари за операция на близък" и "пари за задържан близък, предизвикал пътен инцидент".

Вчера на домашния телефон на 74-годишна жена от село Овча могила позвънил непознат мъж, който се представил за "д-р Василев". Той обяснил, че са необходими пари за извършване на спешна операция на внучката й, която е с фрактура на крака. Мъжът дал указания, че ще изпрати другиго, за да получи парите. Малко по-късно пред дома си възрастната жена предала парите на мъж, на около 30 - 40 г., висок, около 165 см, със светло, топчесто лице и тъмна коса.

Друга 78-годишна жена от същото село дала на непознат 1500 лв. за операция на дъщеря си, след като разговаряла с "д-р Маринов".

68-годишен мъж от село Алеково бил заблуден от непознат мъж, който се обадил на домашния му телефон и се представил за "адвокат Димитров". Той разказал на потърпевшия, че внукът му е предизвикал катастрофа, при която причинил смъртта на младо момиче и са необходими пари, за да не влезе в затвора. "Адвокатът" му заръчал да събира парите възможно най-бързо и да пази тайна, за да не разбере полицията.

На изхода на селото 68-годишният мъж предал сумата от 800 лв. на мъж на видима възраст, около 35 години - с овално лице и тъмна коса. Същият пристигнал на уговореното място с лек автомобил, в който пътувал още един мъж.

По трите случая в полицейското управление в Свищов са образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

1216 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кОНСТАНТИН

2013.06.04 | 23:10

2
Нима на село има нет Кирчо?! Ако е така, искрено се радваме, че сте добре информирани , но все пак не до толкова, че да ни впечатлите ,а колкото до новината -измамени старци -като има будали ще има и крадци Край вече по тая тема !
Кирил

2013.06.04 | 15:04

1
ТЕЗИ ДВАМАТА ЖИВЕЯТ НА ул.Иван Александър на ЖП гара Горна Оряховица до детската библиотека на киното .Карат бяло Рено комби !!!

Добави коментар

Водещи новини