Малкия Маргин се връща в България с изчистено досие

  • 03 юни 2013 06:25

  • 10270
  • 22
Малкия Маргин се връща в България с изчистено досие
©

Соченият за бос на мафията и бивш съдружник в групировката СИК Николай Маринов-Малкия Маргин вече е чист пред закона, научи "24 часа". Наскоро прокуратурата е свалила обвинението срещу него и брат му, че са поръчали убийството на радиоводещия Боби Цанков.

Малкия Маргин вече липсва и в списъка на издирваните от Интерпол. Доскоро той беше издирван в цял свят с червена бюлетина, както Братя Галеви и Христофорос Аманатидис-Таки.

Николай Маринов изчезна през януари 2010 г. след убийството на Боби Цанков в центъра на София. Оттогава е в неизвестност. Брат му Красимир Маринов-Големия Маргин бе арестуван за пореден път заради покушението. Прокуратурата повдигна обвинения на двамата, че са подбудили неизвестно лице да убие Цанков.

3 години по-късно няма напредък по разследването на този случай. Държавното обвинение не е открило и доказателства за вината на братя Маргини. "Наказателното производство спрямо Николай и Красимир Маринови е прекратено", заявиха от Софийската градска прокуратура след запитване от "24 часа". Разследването за убийството ще се води срещу неизвестен извършител, но на този етап е спряно. "Този развой е логичен. Минаха повече от 3 години. Още в началото, когато ги обявиха за подбудители, беше ясно, че не е вярно.

Нямам представа къде е Николай Маринов и дали ще се връща в България. Може и въобще да не е напускал страната", заяви пред "24 часа" адвокатът му Людмил Рангелов. Справка в съда сочи, че през февруари тази година е постъпила жалба от братята Маргини срещу прекратяването на наказателното производство от прокуратурата спрямо тях. Прокурор Арнаудова от СГП не е запозната с документа.

Уточнява, че има случаи в практиката, когато оневинени от прокуратурата се жалват заради основанието за прекратяване на наказателното преследване - когато то е заради недоказаност на престъплението, а не защото обвиняемите са невинни. Адвокат Рангелов твърди, че не знае за жалбата на Маринови и тя няма как да е написана от малкия брат, защото официално се води издирван. След всички арести, обвинения и съдебни дела от последните години Малкия Маргин вече е чист пред закона. След бягството му през 2010-а той бе оправдан и на последна инстанция за подготовка на 3 убийства .

Обвиненията му като поръчител на покушението над Боби Цанков паднаха, свален е от издирване в Интерпол и на практика няма пречка да се разхожда на свобода в България. Срещу брат му Красимир Маринов-Големия Маргин остава едно работно обвинение като ръководител на група за разпространение на наркотици, уточняват от прокуратурата (за връзката му със Сако и свидетелите срещу тях - чети по-долу).

На 5 януари 2010 г. сутринта радиоводещият Боби Цанков е убит на бул. "Стамболийски"
в София. Два месеца преди това се оплаква в ГДБОП, че приближеният на Маргините Стефан Бонев-Сако го е заплашвал да не говори за босовете на организираната престъпност.

От прокуратурата същия ден съобщават, че Боби Цанков редовно е посещавал Съдебната палата, за да разказва за наркопазара в София.

Той щял да води и свидетел по делото срещу Маргините за подготовка на убийствата на контрабандиста Иван Тодоров-Доктора, ген. Любен Гоцев и бизнесмена Никола Дамянов.
Тогава единственото засега съдебно дело срещу Маргините е на втора инстанция в Апелативния съд в София, след като напълно са оправдани от Градския.

В деня на убийството на Цанков прокуратурата разпорежда да се арестуват братя
Маргини.

Големият е задържан в дома си в "Бояна", а Малкия не е открит. Пуснат е за местно издирване, след това за национално, но го търсят без успех. Брат му Красимир е пуснат от ареста след 3 дни с подвигнато обвинение за подбудителство към убийство, което остава недоказано и вече е прекратено.

Едва през 2012 г. Николай Маринов-Малкия Маргин е пуснат за издирване в Интерпол. По това време става модерно знакови фигури от ъндърграунда да се търсят с червена бюлетина - Таки, току-що избягалите Братя Галеви, Йоско от Костинброд. Интерпол не успява да задържи Малкия Маргин, за когото дори адвокатът му няма данни къде е, въпреки че са отпаднали основанията да се крие.

Докато го търсят за убийството на Боби Цанков, ВКС окончателно оправдава Малкия Маргин по делото за подготовка на 3 убийства, което се точи 7 години. Падат и запорите на комисията "Кушлев" върху банковите сметки на Маринов и семейството му, както и на дяловете на фирмите им и имуществото.

Адвокат Людмил Рангелов предполага, че Маргина няма да съди прокуратурата за незаконни обвинения, защото обезщетенията, които се присъждат, са несъизмеримо малки с щетите върху бизнеса и личния живот на клиента му.

Въпреки че вече е свален от издирване и няма основания да се крие, защитникът му твърди, че не е виждал клиента си повече от 3 години. Интерпол обаче продължава да издирва обявения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки, въпреки че от МВР и прокуратурата твърдяха, че е задържан в Дубай. Сагата с връщането му в България приключи неуспешно, но мистериозно името му през цялото време стоя като издирван с червена бюлетина.

Досега той не е даден на съд задочно, каквато е практиката в тези случаи. Твърдо в списъка на Интерпол са Пламен Галев и Ангел Христов. Срещу тях има влязла в сила присъда за изнудване, но преди ВКС да я потвърди, те изчезнаха.

Последвайте канала на

Novini.bg
10270 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
bravo

2013.12.16 | 21:23

22
mi da se kandidatira napravo za prezident

2013.12.16 | 21:23

21
А Петър Сумиста и Алексей Петров кога ще бъдат пуснати с чисто досие? Кога ще е празненството? Явно БСП, ДПС и АТАКА ще са домакини на това събитие :))
IOK FAIDA

2013.12.16 | 21:23

20
СКОРО БСП и БРАТЯ ГАЛЕВИ ще ни ВЪРНЕ че се ЗАТЪЖИХМЕ

2013.12.16 | 21:23

19
ЛУСТРАЦИЯ на бившите агенти на ДС ,ново правителство и нов ПАРЛАМЕНТ
Кхан

2013.06.03 | 13:52

4
Точно по времето на мутрите ги "арестуваха" и "съдиха" и двамата Маргини. Малко шум за пред "простия народ", както обича да се изразява баш Мутрата. 3 години се правят, че ги разследват. Едно разследване не може да продължава вечно - според кое да е законодателство. Схващате ли, "прости народе".

2013.12.16 | 21:23

18
По-прости от сега никога не сме били, сега сме върха на сладоледа, но намирам светлина в родените след 88г.
бсп

2013.12.14 | 01:17

17
Дааа, предвидих го още преди седмица...следва: "братя" Галеви и те обратно, Таки също, оправдателни присъди за "Килъри" и "Октопод", Алексей отново шеф във ДАНС, Вальо Топлото заместник министър...Честито на всички и благодарим на малоумниците с червените бюлетини, Благодарим и на Боленчо...
333

2013.11.07 | 15:49

16
Сега ако могат и касичката Брендо да си приберат-щастието ще е пълно.
hhiro

2013.11.07 | 15:49

15
eto kak teq pomii sa pe4elili glasove-vsi4ki mafioti sa gi finansirali i si polu4avat svobodata. evala vazhi6tavam im se na licemerieto i hitrosta-kakvoto nikoga nqma da si go pomisli 4ovek te sa go obmislqli s godini
отвратен

2013.11.07 | 15:48

14
Сега ако могат физически да ликвидират ръководителите на ГЕРБ - щастието им ще е пълно. Ще си измият ръцете с "организираната престъпност", Цоцаров, капута и медийният мехур ще въздъхнат облекчено /и обезпечено/ и руските интереси ще празнуват. Толкова е очевАдно! Въпросът е дали над 1 милион българи ще позволим това...
112

2013.11.07 | 15:48

13
Всички ще се върнат ,заедно с мутрофонките си и този път ,ще са НЕДОСЕГАЕМИ!

Добави коментар

Водещи новини