Бакшиши пребиха шофьор на автобус

  • 30 май 2013 14:07

  • 2128
  • 2
Бакшиши пребиха шофьор на автобус
©

Шофьор на автобус на фирмата „Транстриумф Холдинг” е бил пребит от таксиметрови шофьори, извършващи нерегламентирани превози. Инцидентът е станал тази сутрин малко преди 8 часа в района на спирка, съобщават от частния превозвач. Пострадалият шофьор е изпълнявал редовен курс по линия № 13 - от спирка бл.22 на ул. „Евлоги Георгиев” към жп гара, съобщи Дарик.

Водачът на автобуса е станал обект на групова саморазправа от страна на бакшишите, тъй като е успял да качи пътниците от спирката преди поредното пиратско потегляне по маршрута на жълтите коли. „Публична тайна е, че десетките паразитиращи на гърба на обществените превозвачи таксита във Варна, от години окупират спирките и потеглят секунди преди автобусите, за да качват пътници, които возят на цената на градския билет -  превоз, нерегламентиран  в нито един нормативен акт, без да издават документ или да отчитат приходите си. „Транстриумф Холдинг” АД счита за недопустими подобни прояви на агресия и няма да допусне негови служители да бъдат излагани на риск за живота и здравето си", съобщиха от компанията.

"Повече от 5 години системно алармираме всички институции в града и страната за рисковете, които нерегламентираните таксиметрови превози създават – както за сигурността на пътуващите, така и за безопасността на работещите в обществените превози. Днешният инцидент, за съжаление, е пряко доказателство за бездействието както на държавната и общинската администрация, така и на органите, призвани да гарантират законността и сигурността ни. Проявата на подобна наглост от страна на таксиметровите шофьори, които возят незаконно по маршрутите на автобусите под носа на властта, е илюстрация на безсилието, което властта показва по проблемите с незаконните превози на територията на община Варна”, се казва още в открито писмо на компанията.

От ръководството се заканиха, че ако още днес до 18.00 часа не бъдат ликвидирани незаконните таксиметрови пиаци, в които са превърнати спирките на градския транспорт в града, ще прекратят обслужването на линия № 13.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2128 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Варна

2013.05.31 | 10:47

2
Е как ще се оправите с въпросните бакшиши, като в тази Дупка(държава) няма закони!!! Сега някой да не вземе да ми каже, че има такива, защото аз на закони с "Вратички" не им викам закони!

2013.05.31 | 10:47

1
Само Хан Крум може да ни вкара в правия път.

Добави коментар

Водещи новини