Разкриха три копирни пункта, в които сканират и продават учебници

  • 24 май 2013 13:36

  • 1388
  • 3
Разкриха три копирни пункта, в които сканират и продават учебници
©

Служители на ГДБОП заедно с експерти от дирекция „Авторско право и сродни права” към Министерството на културата, проведоха съвместна операция.

Целта бе документиране и пресичане на незаконно използване на обекти на авторското право и сродните му права без съгласието на правоносителите. Акцията е реализирана в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата.

При извършената проверка съвместните екипи установили, че в три от обектите на един от най-големите копирни центрове в Бургас се сканират и продават учебници в нарушение на закона. По този начин се нарушават правата на авторите и се възпрепятства легалното използване на създадените от тях произведения. На основание на констатираното е съставен акт от Министерството на културата.

При проверката не са установени нарушения и престъпления, свързани с използване на софтуерни продукти от страна на дружеството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1388 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.05.26 | 03:03

3
СПЕЦ АКЦИЯ!!! ГДБОП(главна дирекция борба с организираната престъпност)!!! ЕКСПЕРТИ !!! СИГОРНО Е ИМАЛО ИДВА ВЗВОДА БАРЕТИ АМА МНОГО ТЕЖКО ВЪОРАЖЕНИ !!! ЗАЩОТО АЗ ГИ ЗНАМ ТИЯ МРЪСНИ БАНДУГИ ОТ КСЕРОКСА !!! С ЕДНАТА РЪКА ПУСКАТ КСЕРОКСА С ДРУГАТА ДЪРЖАТ АВТОМАТ КАЛАШНИКОВ 47,А НА ГЪРБА СИ НОСЯТ БАЗУКА !! И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОДЗАД В СКАДА ИМАТ МИНИМУМ ЕДНА 15 ГОДИШНА МНОГОКРАТНО ИЗНАСИЛЕНА,ГОТОВА ЗА ПРОДАЖБА В АЛБАНИЯ И НЯКОЛКО КИЛА ХЕРОИН !!! АЗ ПРЕДЛАГАМ ДРУГИЯ ПЪТ ДА НЕ ГИ АРЕСТУВАТ АМИ НАПРАВО ДА ГИРАСТРЕЛЯТ НА МЕСТО В ИМЕТО НА НАРОДА !!! ЩЕ МИ СНИМАТ УЧЕБНИЦИ АМАХА..ДА ВЗЕМЕ ДА ПОУМНЕЕ НАРОДА И ДА СПРЕ ДА ГЛАСУВА ЗА ФУТБОЛИСТА АМАХА !

2013.05.25 | 11:38

2
Оооо, безумци! Сканирали били учебници! Ами много хубаво, значи все още има ученолюбиви деца! Таз полиция съвсем изпращя, началниците им се чудят какво поредно "престъпление" да съчинят, че да си оправдаят парите дето ручат. Учебниците не са обект на авторско право, защото са одобрени и платени от Министерството на образованието.
popeye

2013.05.25 | 11:38

1
Как точно се сканират, после продават ? Нещо не става ясно... Ако отида например с един учебник и поискам да ми го копират целия (ксерокопират), те реално ми продават услугата копиране? Това дали е забранено? Пак се изсилват напусто. Екипи, хеликоптери, кучета, газ, на земята, по очи!!!!! Ми за 100-200 лева си взимаш някав скенер/копир/принтер и си правиш колкото искаш копия у вас! Айде де, нека дойдат... Най-правилното е да се намалят цените на учебниците, да падне ДДС за тях и така повече ще се купуват и няма да им хрумва на хората да шмекеруват. Елементарно, но не е толкова показно...

Добави коментар

Водещи новини