От СДВР иззели марихуана и кокаин от фенклуб на Левски, запалянковците отричат

  • 22 май 2013 15:33

  • 1264
  • 2
От СДВР иззели марихуана и кокаин от фенклуб на Левски, запалянковците отричат
©

12 грама кокаин и 51 грама марихуана са били иззети от фенклуб на Левски при спецакция на столични полицаи, съобщава пресцентърът на МВР. Акцията на служителите от сектор "Наркотици" на СДВР се е провела в понеделник, като освен наркотиците, от дома на единия задържан били намерени електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета и голяма сума пари – над 80 000 в лева и евро.

Ето и самото съобщение от пресцентъра на МВР:

"След получен сигнал за подготвяна сделка, на 20 май служители от сектор "Наркотици" — СДВР провели специализирана операция на територията на столицата. В хода на разследването бил установен инициаторът - В.И. /37 г./ от София с прякор Цацата. Той си организирал среща с двама мъже във фенклуб на футболен отбор. Те били задържани веднага след като се разделили с 37-годишния. Установена била самоличността им - В.Г. /28 г./ с прякор Джуджето и И.К. /28 г./. У тях криминалистите открили полиетиленов плик с около 50 грама марихуана. Малко по-късно в друг фенклуб бил задържан и В.Г., криминално проявен за изнасилване, закана за убийство, кражби, склоняване към проституция и осъждан. У него била открита хартиена сгъвка с бял прах.

Последвали процесуално-следствени действия в двата фенклуба. На място били установени още седмина мъже и жена. В единия клуб била намерена свивка с прахообразно вещество - около 8 грама кокаин. В жилището на Цацата полицаите открили електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета и голяма сума пари – над 80 000 в лева и евро.

След извършено експертно изследване в Столичната дирекция било установено, че иззетите вещества са 12 грама кокаин и 51 грама марихуана.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК. След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура В.Г. и В.И. били привлечени като обвиняеми по досъдебното производство и им била наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа".

В същото време обаче, от фенклуба на "Левски" отрекоха. Организацията публикува официално изявление на своята страница във Фейсбук, в което опровергава информацията от МВР.

"Акция не е проведена в никакви фенклубове на "Левски" и е абсолютно невярно твърдението за наркотични сделки във фенклубовете", обявиха от Националния клуб на привържениците на "Левски".

Ето и официалното съобщението от НКП "Левски" София:

"Категорично отричаме информацията подадена от медиите, цитираме:

"МВР разби осъществяване на сделка за наркотици във фенклуба на Левски"

"Футболен фенклуб продавал наркотици"

"Иззеха наркотици, пари и муниции от фенклубове на Левски, 11 са задържани"

Не разбираме активността на МВР да съобщава за нищожно количество марихуана с такъв апломб, който тутакси е поет от медиите. Типично и в духа на традициите в българската журналистика те веднага го мултиплицираха и отразиха едностранно "надувайки заглавията си". Тъй като не получихме обаждане от нито една редакция, трябва да внесем яснота.

Първо, т.нар. акция не е проведена в никакви фенклубове на Левски.

Второ, абсолютно невярно е твърдението за наркотични сделки във фенклубовете, което произтича от факта, че не е имало акция в местата, където се събират привържениците.

Трето, полицията влезе в магазините за артикули и изведе някои от клиентите вътре.

Усещате ли разликата, уважаеми дами и господа, уважаеми журналисти. В случай, че не сте разбрали обясняваме отново: Магазините са места, в които се осъществява търговия. От една страна търговецът/продавачът излага своята стока в магазина, а хората/клиентите (които биват: данъкоплатци, полицаи, шофьори, миньори, учители, лекари, политици, министри, престъпници и прочие) на свой ред влизат, гледат, пробват, опитват, питат и решават дали да си купят или не. Всеки търговец/продавач иска в магазина му да влизат повече хора/клиенти без на се интересува от техните професионални ангажименти. В този смисъл ако пак не сте разбрали добавяме: в магазините на Левски влизат стотици хора на ден, кой е следен от полицията, кой от НЛО и кой от ревнивата си съпруга/съпруг ние не знаем, а и не ни интересува.

Вярваме, че всеки човек разбиращ силата на манипулацията чрез медиите, ще се досети целта на тази "новина" (в сайта на МВР е пълно със съобщения за заловени нищожни количества наркотици, но те въобще не получават подобно внимание, дори никакво) , а тя е да НЯМА хора по стадионите!".

Последвайте канала на

1264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.23 | 08:43

2
Отдавна се знае ,че Левски е един скапан отбор,който се издържа от търговците на смърт и мутроадвокати като Батков.На тия все някой им е виновен ,че ги топят за престъпления.Как пък така не намериха наркотици във фенклуба на ЦСКА или Локо СФ за толкова години ,например.

2013.05.23 | 08:36

1
Скапани наркопласьори! То тия агитки са само боклуци и утайки, нормално е да са наркомани и пласьори.

Добави коментар

Водещи новини