Спипаха варненски автоджамбази

  • 27 юли 2011 16:05

  • 1959
  • 0
Спипаха варненски автоджамбази
© Булфото

Задържани са трима варненци, продължават разпитите на служители на пункт за скрап.

На 23.07.2011 г. служители на варненското Четвърто РПУ засекли трима мъже докато опитвали да отмъкнат пореден метален капак от шахта. При проведените разпити станало ясно, че осъжданите за различни престъпления С. Г. (28 г.) и Ф.Й. (20 г.), и техния авер Р.Р. (42 г.) са извършвали и кражби на моторни превозни средства.

След това те разфасовали колите на части и ги продавали. На този етап са документирани три такива престъпления, извършени през последния месец. Последвали претърсвания на два автомобила, няколко вилни имота и апартамент в центъра на града, където полицаите открили множество части на два мерцедеса и на форд, регистрационна табела.

След задържането на триото, с постановление на прокуратурата на С.Г. е определена мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на другите двама - „парична гаранция”.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което вчера е проверен пункт за изкупуване на метали на територията на Четвърто РУП. Там разследващите открили 8 крадени автомобила от марките “Фолксваген”, “Фиат Темпра”, “БМВ” и “Ауди”.

Установено било, че кражбите на колите са извършени в периода 12 юни - 23 юли. Пет от автомобилите били отнети от територията на Варна, два – от Бургас и един - от София.

Продължават разпитите на работещите в пункта, между които и собственичката му, с цел изясняване на авторите на престъплението и механизма на извършването му. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини