Министри обсъдиха общи мерки за реакция при спешни случаи

  • 16 май 2013 14:17

  • 885
  • 0
Министри обсъдиха общи мерки за реакция при спешни случаи
©

От началото на следващата седмица всички сигнали, които постъпват на спешния телефон 112 и са свързани с медицински проблем, ще се приемат едновременно и в съответния областен център за спешна медицинска помощ чрез конферентна връзка.

До това решение се стигна на работна среща в МВР с участието на министрите на вътрешните работи Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 и на здравеопазването проф. д-р Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г., както и зам.-министрите Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, и д-р Мирослав Ненков. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

На срещата присъстваха и директорът на Дирекция "Национална система 112" Стоян Граматиков, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП)-София д-р Георги Гелев и д-р Ивиан Бенишев, началник Отдел "Спешна медицинска помощ" в Министерство на здравеопазването.

След промяната само при сигналите, които касаят здравословното състояние на гражданите, в разговора ще участва и диспечер от Спешната помощ. Веднага след постъпването на сигнала на телефон 112, диспечерите на Спешната помощ ще се включват в разговора и ще уточняват естеството на случая и след преценка ще насочват медицинските екипи към съответното място. Досега разговорът с оператора и предаването на сигнал от телефон 112 до ЦСМП е отнемало няколко минути от получаване на обаждането. В резултат на конферентната връзка диспечерът в Спешната помощ ще поема разговорът след секунди.

Целта на предприетите мерки е да се съкрати максимално времето за реагиране при спешни случаи.

Последвайте канала на

885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини