Родни олигарси точат милиони чрез британска измамница

  • 07 май 2013 06:41

  • 4390
  • 3
Родни олигарси точат милиони чрез британска измамница
©

Британска измамница изплува от схема, с която родни олигарси са източили стотици милиони евро от България, пише "България Днес".

Според изданието Сара Питър - Миърс се прочу по цял свят като Кралицата на офшорките. Прякора си тя получава заради полулегалния бизнес,  който върти от години, заедно с приятеля си Едуард 38-годишната дама е регистрирала над 2300 фирми в различни офшорни центрове. Техни собственици са бизнесмени от цял свят, макар по документи дружествата да се водят на Сара и Едуард. Възползвайки се от вратички в закона, скритите собственици успешно прилагат схеми за криене на данъци и износ на капитали.  Това става чрез пълномощници, които управляват фирмите, а британците формално подписват документите срещу комисионна.

Сред имената в схемата на Кралицата на офшорките изплуваха и такива на известни българи, твърди вестникът. Тяхно лице у нас е Божин Божинов. Името му нашумя през лятото на миналата година при шумна акция на МВР. След много екшън полицията съобщи, че е предотвратила покушение срещу Божинов.Тогава органите на реда го обявиха за мощен хазартен бос, което в последствие не се потвърди. Покрай разплитането на покушението стана ясно, че Божинов е параван на едри олигарси. С това експерти коментират необичайната експедитивност на МВР.

Проверка показа, че набедения за хазартен бос в момента няма нито една фирма на свое име. Управител е на "БНБ Консулт". Дружеството е регистрирано в Банкя, където от известно време живее и Божинов. По документи то е собственост на притежаваната от Миърс офшорка "Тристан Експор Л.Л.С.". Всички документи на дружеството са движени от двама адвокати, близки до известни банкети и олигарси.Техните имена съвсем скоро трябва да бъдат осветлени покрай разплитането на аферата "Офшорлийкс", пише още изданието.

Последвайте канала на

4390 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXXL

2013.05.07 | 19:00

3
Калашников..... време е да вземеш думата....- страната ни се превръща в АД...!
бг

2013.05.07 | 19:00

2
Да подкрепим АТАКА за да спре всичко това защото ние се погубваме разберете.Атака с номер 14

2013.05.07 | 13:23

1
tochili ,a koi im razreshil da tochat ,ostanalite tartei na komisioni.

Добави коментар

Водещи новини