Паднала мазилка рани жена и дете в Кюстендил

  • 03 май 2013 13:20

  • 1325
  • 0
Паднала мазилка рани жена и дете в Кюстендил
©

Жена на 60 години и второкласничка са пострадали по време на училищно тържество в залата на драматичния театър в Кюстендил в четвъртък вечерта. До инцидента се е стигнало след като върху зрителите паднало парче от мазилката на тавана, съобщи кметът на общината Петър Паунов пред БНР.

Той уточни, че инцидентът е станал в 18,50 часа. Пострадалата Радка Шопска е с два шева и леки контузии на главата, а момиченцето, името на което по настояване на директорката на училището "Св. Климент Охридски" Ели Паргова не се съобщава, е само уплашено, без контузии. Веднага им е оказана медицинска помощ от лекар в залата, а след това са транспортирани до болницата. Прегледани са, оказана им е необходимата помощ и след това са се прибрали вкъщи. Самото великденско представление, в което участвали всички над 100 ученици от първи до четвърти клас на училището, е продължило след кратко прекъсване, в залата е имало към 700 души.

Падналото парче мазилка е с размери 1,20 на 40 сантиметра. Таванът не е ремонтиран от 1979 година, припомни директорът на театъра Чавдар Ненов. Той е подал оставка, която кметът на общината Петър Паунов, негов работодател, отказа да коментира дали ще бъде приета или не. До 13 май т.г. ще бъде ремонтиран изцяло таванът, защото на тази дата има насрочено представление на старозагорския театър с "Тартюф".

Преди 5 години ремонтирали изгнилия под на сцената на театъра, възстановили и откраднатия на покрива гръмоотвод тип "Фарадеева решетка", но таванът на залата не е ремонтиран от 33 години. Това ще бъде направено едва сега, след инцидента, каза кметът Паунов. Да се благодарим, че последствията от падналите парчета не са сериозни, пострадалите жена и родителите на ученичката нямат претенции към Общината.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини