Хванаха контрабандни цигари на границата

  • 30 април 2013 12:39

  • 929
  • 0
Хванаха контрабандни цигари на границата
© Булфото

49 600 къса (2 480 кутии) контрабандни цигари, укрити по метода „тапа”, бяха иззети тази нощ от дежурните митнически инспектори на митнически пункт Лесово от микробус с молдовска регистрация, съобщиха от Агенция „Митници”.

Въпреки изобретателността на контрабандистите, цигарите са засечени при митническата проверка със специализиран мобилен рентгенов апарат. Товарният микробус марка „Мерцедес” с молдовска регистрация е влизал в страната от Турция и е бил управляван от 28-годишен мъж с български паспорт и адресна регистрация в Молдова. Придружавали са го двама молдовски граждани. Микробусът е превозвал различни търговски стоки от Турция в кашони и денкове.

На българския граничен митнически пункт шофьорът е представил митническа декларация за стоките. Въпреки това автомобилът е селектиран съвместно от митническите служители и служителите на Гранична полиция за щателна митническа проверка. При проверката със специализирания рентгенов апарат митническите служители засичат различна плътност на стоката в предната част на товарното помещение на микробуса. След разтоварването му в хале за щателна митническа проверка е установено, че освен декларираните стоки, в най-отдалечената от вратата вътрешна част на товарното помещение са укрити по т.нар метод „тапа” 2 480 кутии цигари без акцизен бандерол, всички с марка „ASHIMA” и с вероятен произход Иран.

Контрабандните цигари са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на микробуса - 28-годишният Н. Б. с двойно българско и молдовско гражданство. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини