Ревност е причината за убийството на момичето от Исперих

  • 29 април 2013 16:51

  • 4048
  • 1
Ревност е причината за убийството на момичето от Исперих
©

Мотивите за убийството на 19-годишната Надежда Минчева от Исперих са лични, най-вероятно ревност. Това съобщиха днес на съвместна пресконференция окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов и директорът на Областната дирекция на МВР Ивайло Йовчев, цитирани от БТА.

Трупът на момичето бе открит вчера в местността Айорман в землището на града, по посока Вазово. Задържан за престъплението е бившият приятел на момичето Танжу Сами. По думите на Дамянов, двамата се познавали от много дълъг период от време, имали са сложни взаимоотношения.

Той посочи, че на този етап е много трудно да се каже как е убита, но смъртта е насилствена. По главата на момичето е имало множество травми, но съдебната експертиза още не е готова. Окръжният прокурор каза още, че убиецът е направил признания, но те не са пълни, има моменти, които трябва да се проверят, тъй като има съмнения в тяхната достоверност.

По думите на Дамянов, Танжу Сами сам е насочил полицаите къде е трупът.

Окръжният прокурор благодари на хората, които в продължение на близо седмица са помагали в работата на полицията и прокуратурата. Това са около 150 жители от близките села и от град Исперих. В издирването е включена и летателна техника - селскостопански самолет.

Директорът на Областната дирекция на МВР Ивайло Йовчев заяви, че непосредствено след подаване на сигнала и започване на работата по издирването на жертвата е очертан един кръг от нейни близки, с които незабавно разследващите органи влизат в контакт. Сред тези лица е и Танжу. Тъй като е било вече късно, се наложило разпитите да продължат на следващия ден, в неделя - 21 април, но тогава обвиняемият не се явил, след което е бил обявен за издирване. През този период той се е криел на различни места в околностите на Исперих. Задържан е в изоставена сграда, бивше общежитие в града, на 26 април. При задържането си не е оказал съпротива.

Танжу Салим е криминално проявен - разследван е за притежание на наркотици, за нанасяне на средна телесна повреда, както и за унищожаване и увреждане на имущество. Осъждан е един път за държане на наркотици, но понеже количеството е било много малко, му е наложено административно наказание.

Утре окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане за постоянна мярка задържане под стража на Танжу Сами.

Последвайте канала на

4048 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.27 | 11:01

1
НА МЕГДАНА ДА БЪДЕ УБИТ С КАМЪНИ

Добави коментар

Водещи новини