Хитър крадец задигнал кабели и маратонки

  • 29 април 2013 15:08

  • 1253
  • 0
Хитър крадец задигнал кабели и маратонки
©

Рецидивист, задигнал 15 кг крадени кабели, е задържан от полицията.

Два часа по-рано 34-годишният Б.Н. подал фалшив сигнал, че е блъснат от автомобил, и така си осигурил безплатен превоз до града.

В събота около 23:00 ч. Б.Н. позвънил на спешен тел. 112 с тревожния сигнал, че бил блъснат от автомобил на пътя Дупница - Самоков и има нужда от медицинска помощ. Незабавно към мястото били насочени лекарски и полицейски екип. Лежащият на пътното платно мъж бил натоварен на линейката, но изумлението на медиците било огромно, когато пред входа на спешния център "пострадалият" скочил и със завидна бързина избягал от автомобила.

Два часа по-късно при обход на маршрута си в кв. Самоково патрулиращи полицаи засекли осъждания за кражби Б.Н. с подозрителен "багаж". Пременен със скъпи маратонки, той влачел тежък чувал с обгорели медни проводници, а върху тях небрежно били поставени чифт дамски ботуши.

Служителите на реда го задържали и отвели в районното управление за изясняване произхода на вещите. Скоро истината излязла наяве. Късно вечерта почерпеният мъж се прибирал пеша от Дупница, но по някое време се изморил и решил с хитрост да си издейства безплатен транспорт до Самоков. След като планът му вървял "по мед и масло", той се промъкнал в къща на ул. "Васил Левски", откъдето задигнал чувала с проводниците и ботушите. При вида на скъпите маратонки, Б.Н. не устоял на изкушението и веднага ги обул, като оставил на стопаните старите си обувки.

По случая в РУП-Самоков е образувано досъдебно производство, работата по пълното му документиране продължава. На Б.Н. е наложена 72-часова мярка "задържане под стража".

Последвайте канала на

1253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини