Измамници завлякоха старица с 1700 евро

  • 29 април 2013 10:42

  • 876
  • 0
Измамници завлякоха старица с 1700 евро
©

Измамниците ползват нови схеми, за да завлекат възрастни и доверчиви хора с крупни суми. 88-годишна дряновка е съобщила в полицията, че на домашния й телефон мъжки глас я информирал, че на нейно име е пристигнала пратка.

Тя предположила, че това е колет от нейният внук. В хода на разговора обаче станало ясно, че за да получи пакета, трябва да плати солидна сума, тъй като вътре имало ценни вещи. Срещата с „куриера" станала в района на жп гарата - възрастната жена предала на непознат мъж сумата от 1700 евро, в замяна на което получила кутия с ненужни вещи. По случая в РУП-Дряново е започнато досъдебно производство.

Полицията съветва гражданите, ако им бъдат отправени подобни предложения, да не се доверяват само на телефонното обаждане, колкото и логично и убедително да им звучи то. За да се уверят в самоличността на своя "познат" или „роднина", да питат за характерни имена и събития, които лицето би трябвало да знае, да търсят обратна връзка с него, да се свържат с други общи познати и роднини, и в никакъв случай да не приемат разплащания „на ръка" чрез трети лица - подобно настояване е сигурен белег, че ще бъдат измамени.

Последвайте канала на

876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини