96 пешеходци в Кюстендилско са санкционирани

  • 28 април 2013 12:13

  • 918
  • 0
96 пешеходци в Кюстендилско са санкционирани
©

През миналата година 96 пешеходци в Кюстендилска област са били санкционирани заради неспазване на правилата за движение и създаване на предпоставки за възникване на пътни инциденти. Това съобщиха от ОДМВР-Кюстендил. На 46 пешеходци са били наложени глоби с акт, на 50 - по фиш.

От началото на тази година в Кюстендилска област са възникнали 12 произшествия с пешеходци, при които е починал един, а други 11 са били ранени, допълниха от полицията. За миналата година произшествията с пешеходци са били 26, при които са били убити трима души, а 23 - ранени.

В началото на пролетния сезон полицейски служители са извършили огледи във всички по-големи населени места в областта за състоянието на сигнализацията на пешеходните пътеки с пътни знаци, маркировка и тяхната осветеност. Изпратени са сигнални писма до общинските администрации за отстраняване на установените недостатъци. От полицията в Кюстендил посочиха, че в периода от 6 - 12 май ще се проведе втората глобална международна седмица на ООН, посветена на пешеходната безопасност.

Последвайте канала на

918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини