Сигнали за масова сеч край Шишковци

  • 27 април 2013 13:47

  • 1237
  • 1
Сигнали за масова сеч край Шишковци
©

Сигнали за масова сеч край кюстендилското село Шишковци. Хората се оплакват, че всички тополи по поречието на река Струма са изсечени, което нарушава екоравновесието, предаде БТВ.

Покрай реката доскоро е имало своеобразна гора от 30-годишни тополи, върби и лески. Днес всичко е изсечено.

Изрязаха всичко покрай реката, ерозията започна да действа. Има диги и дава възможност водата да влезе в плодородната земя на селото, коментира Димитър Алексов от селото.

По-хубавият материал се изкарва за Гърция, другото се дроби на палети, разказа пък Васил Стоименов.

Отрязаните дървета са около 200, потвърждава и кметът на Шишковци Климент Терзийски. Хората скачат, защото, първо, се руши екологията, второ - самите тополи пазеха нивите на производителите от студеното течение, което води до падане на слани и измръзване на плодните дръвчета и осланяне на картофите, обясни той.

Оказва се, че масова сеч има, но тя не е незаконна.

От проверката, която сме извършили, сме установили, че не е незаконна сечта. Всички документи са изготвени правилно и се работи съгласно закона. Частна фирма е получила разрешение за сеч, отрязала е маркираните дървета и в момента сечта е в застой, обясни инж. Здравчо Тодоров, директор на РУГ- Кюстендил.

От горското успокояват, че мястото ще се залеси с нови дървета.

Последвайте канала на

1237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Смрад

2015.03.16 | 22:58

1
Само в България нещо може да бъде престъпно, но не незаконно. Само в България моралните и природни закони са далеч от законодателството, писано от лобисти, тарикати и малоумници!

Добави коментар

Водещи новини