Закопчаха швейцарски педофил в Балчик

  • 23 април 2013 09:22

  • 1298
  • 0
Закопчаха швейцарски педофил в Балчик
© Булфото

Окръжният съд в Добрич постанови задържане под стража за срок от 40 дни на 46-годишния Мартин Д. от Швейцария заради педофилство. Чужденецът е издирван от Интерпол заради присъда за „блудство и други сексуални действия с малолетно дете”.

Заповедта за арест е издадена на 12 април от федералната служба „Правосъдие” в Берн. В нея е посочено, че швейцарските власти искат екстрадицията му. Мартин Д. се търси за изтърпяване на присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Блудствата са били извършени от октомври 1992 г. до ноември 2010 г. Присъдата е потвърдена от Върховен съд на кантона Люцерн на 20.12.2012 г. На 18.04.2013 г. педофилът е арестуван от полицията в Балчик.

Пред окръжния съд – Добрич, чужденецът разказа, че е у нас от месец и половина. Живял е в село Безводица, във фамилната къща на приятелката му, която е българка. Мартин Д. твърди, че не се крие от швейцарските власти, а е дошъл у нас, за да се ожени и да осигури нейното и на бъдещото им дете пребиваване в Швейцария. Адвокатът на издирвания помоли клиентът му да остане в дома на приятелката си. Съдът обаче прие, че съществува опасност той да се укрие.

Последвайте канала на

1298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини