Баба даде близо 1500 лева на телефонен измамник

  • 22 април 2013 18:06

  • 823
  • 0
Баба даде близо 1500 лева на телефонен измамник
©

На 21 април около 9:00 часа 83-годишна жена в Червен бряг е получила обаждане на домашния си стационарен телефон и непознат се е представил за доктор Иванов от местната болница. "Д-р Иванов" казал на възрастната жена, че са необходими 1440 лева за спешна оперативна намеса на внучката й, която е с фрактура на крак.

Жената е предала парите в апартамента си на мъж, представил се с името Мариан, изпратен от д-р Иванов. За престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК работата продължава.

От полицията отново призовават хората, да не се доверяват на телефонните измамници. Мошениците непрекъснато измислят престъпни сценарии за ограбване на населението - най-вече възрастни хора. Представят се за лекари, адвокати, прокурори, приятели на любими внуци, синове, дъщери.

Плачат и разказват убедително покъртителни истории, в които жертвата е любимия човек и предлагат великодушно своята помощ за решаване на проблема срещу значителна сума пари. Шокираните възрастни хора се доверяват на поредния безскрупулен измамник и започва трескаво събиране на средства, за да предават спестяванията си с последната надежда, че с тази саможертва помагат на близките си.

"Призоваваме хората да не се доверяват на анонимни обаждания по телефона. Обаждайте се на близките си, ако ви потърсят с предложение да предадете пари или материални ценности на непознати лица. Не вземайте необмислени решения, под въздействие на емоцията. Оказвайте съдействие на органите на реда", съветват от полицията.
 

Последвайте канала на

823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини