Иранска агентка е наблюдавала еврейски център у нас след атентата в Бургас

  • 22 април 2013 16:50

  • 1032
  • 1
Иранска агентка е наблюдавала еврейски център у нас след атентата в Бургас
© булфото

Българската полиция е арестувала свързана с иранското правителство канадска гражданка, която е наблюдавала еврейския център в София, пише в. Джерусалем пост, позовавайки се на свой източник.


Според изданието българските власти са задържали 50-годишна жена с канадски паспорт, прел миналото лято която е извършвала дейността си с финансирането на иранското правителство. Според наличната информация жената е отпътувала от Истанбул към София няколко седмици след бомбения атентат, който бе извършен на 18 юли 2012 година срещу израелски туристи на летището на българския курортен град Бургас. Жената е била арестувана още през първия ден на престоя си в София, след като българската полиция е забелязала, че тя наблюдава еврейския център.

Мисията на иранската агентка е била да наблюдава не както се смяташе по-рано главната синагога в София, а еврейски център, в който се помещава и синагога. Арестуваната жена може да има двойно гражданство от Иран и Канада. Освен това, според източника на вестника след атентата в Бургас българските власти са задържали цяла група хора. Засега няма информация за самоличността на арестуваните.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.22 | 23:10

1
Айде пак глупости!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини