Спипаха контрабандист, облепен с 9 кила тютюн

  • 18 април 2013 12:27

  • 1218
  • 1
Спипаха контрабандист, облепен с 9 кила тютюн
© Агенция "Митници"

Мъж, опакован в 9 кг тютюн за пушене, разкриха митническите служители на Капитан Андреево, съобщават агенцията. Количеството е рекордно за такъв опит за контрабанда, защото облепянето на тялото с лекия, но обемен тютюн в това количество изисква сериозна подготовка и известни умения у контрабандиста, коментират от митницата.

Нарушителят е на 22-години от Ямбол. Пътувал е с лек автомобил с българска регистрация, идващ от Турция за България. По метода "анализ на риска" митническите служители селектират колата за проверка, а на младия мъж е извършен личен преглед. При него около корема, гърба и краката на мъжа са открити пакети с общо 9 кг рязан тютюн за пушене. Съставен му е акт по Закона за митниците за пренасяне на стока, за която се дължи акциз. За ямболията обаче това е пореден опит за нелегално пренасяне на акцизни стоки без бандерол и за системна контрабанда.

Според митнически експерти зачестяват опитите рязаният тютюн за пушене да се укрива по начини, сходни на използваните в наркотрафика. От началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали над един тон тютюн, открит от тях при подобни опити за контрабанда

Последвайте канала на

1218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.28 | 22:12

1
za kokoshka nqma proshka

Добави коментар

Водещи новини