Семейство обвини полицаи, че са убили сина им

  • 17 април 2013 16:51

  • 3047
  • 4
Семейство обвини полицаи, че са убили сина им
©

Родители от Благоевград протестираха днес пред съдебната палата в Благоевград заради смъртта на сина им, съобщава Е-79. Според Светла и Тодор Димитрови момчето им е убито от полицейски патрул, а не е загинало при пътно произшествие

Семейството и приятелите на починалия Димитър настояват за справедливо разследване на случая. От 2008 година тече досъдебно производство срещу неизвестен извършител за смъртта на 20-годишния Димитър Димитров.

"Категорични сме, че катастрофата е предизвикана от полицаите. Те нямат алиби. На полицейският автомобил, който умишлено укриват като съпричастен в произшествието, са извършени два ремонта. Автомобилът е със сменени номера от 2011 година.

Следователят набави документ, че същият автомобил е влязъл за ремонт 2009 година с номерата от 2011, как си представяте това?! Полицаите, които са викнати в качеството на свидетели, продължават да лъжат, продължава да липсва сигналът на 166", споделя майката Светла Димитрова.

"Как са отишли полицаите на ПТП-то, като няма сигнал на 166 ми е много чудно. Престанете с тези СРС-та, а обърнете внимание на този случай с отнет човешки живот. Ако се беше случило същото с дете на някой полицай или прокурор, дали щяха да се отнасят така?!", допълва Стоян Грозданов, приятел на Димитър.

Димитър Димитров загива на 27 юли 2008 година при катастрофа при жп спирка "Пейо Яворов", в близост до гр. Кресна. В бюлетина на МВР е отразено, че поради високата скорост мотоциклетистът Димитров сам е причинил произшествието и е починал на място от травми, несъвместими с живота. Според родителите обаче фактите сочат друго.

Бащата на Димитър - Тодор Димитров разказва: „Полицаите участват в манипулацията на информацията и катастрофата на детето ни, защото не е възможно да внушават от изводите на експертизите висока скорост, изпуснат завой, а като погледнете мотоциклета... той на практика е здрав, но детето го няма... Не е възможно моторът да остане здрав при удар със 130 км/ч в мантинелата, както го описват в протоколите. Детето ни е с травми, които също не съответстват на протоколите. Полицаите умишлено са притиснали детето ни в мантинелата."

Родителите са убедени, че целта на институциите е делото да бъде прекратено по давност. Вече 5 години Светла и Тодор пишат до всички възможни институции за забавянето на делото в досъдебната фаза. Двамата са подали жалба и до съда в Страсбург.

Последвайте канала на

Novini.bg
3047 4

Коментари 4

Добави коментар

2013.04.18 | 17:39

4
ушаците са точно като лидера им , цеко
:)

2013.04.18 | 17:39

3
до 1 Ей , малоумник смотан , погледни коя година е катастрофата !! Като си тъп , що не си натискаш парцалите , ами се изказваш ?

2013.04.18 | 02:15

2
ЗАЩОТО Е НАГЬЛ И ПРОСТ БЕСЕПАР.

2013.04.18 | 02:15

1
Да ви ЕБЪ майката милиционерска

Добави коментар

Водещи новини