Младежи стрелят по трамвай с въздушен пистолет

  • 17 април 2013 13:43

  • 1087
  • 0
Младежи стрелят по трамвай с въздушен пистолет
©

Трима младежи, стреляли по трамвайни мотриси с въздушен пистолет, са задържани в Шесто районно управление в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

След проверка от полицейски служители в районното управление били отведени трима младежи от София – А.Г. на 18 години, Д.Ц. на 19 години и непълнолетен - 17-годишен. Справка в полицейския регистър показала, че 18-годишният е известен на полицията за грабеж, наркотици и хулиганство. Изяснено е, че тримата неколкократно са произвели изстрели с въздушен пистолет от движещ се лек автомобил „Рено Клио”. На 26 март около 15.20 часа в района на спирка на бул. „Акад. Иван Гешов” те счупили две от панорамните стъкла на трамвайна мотриса по линия №5, за което е образувано досъдебно производство. Около седмица по-късно, на 3 април, на трамвайната спирка ж.к. „Овча купел” те счупили стъклата на още два трамвая, като образуваното досъдебно производство. Установено е също, че лекият автомобил бил управлявал Д.Ц., а пистолетът е на А.Г.

Тримата признали за извършеното, пистолетът е предаден доброволно. Материалите по двете досъдебни производства са изпратени в Софийска районна прокуратура. На непълнолетния е повдигнато обвинение, наложена му е мярка за неотклонение „подписка”. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини