Майката на обесилия се в полицията в Благоевград разсеяла пазача му

  • 09 април 2013 21:47

  • 2417
  • 1
Майката на обесилия се в полицията в Благоевград разсеяла пазача му
©

Сержант И. Райчев, който вчера бе на смяна в кабината за пазене на задържани лица в благоевградската полиция, е напуснал работното си място за 5 минути, за да разговаря с майката на задържания в нетрезво състояние благоевградчанин Иван Михайлов. През това време той се обесил с примка от чаршаф, съобщава "Струма".

Райчев излязъл от будката с монитора на няколко крачки от него на оградата била майката на Михайлов. Сержантът й обяснил, че няма нужда да носи храна, тъй като синът и не е направил нищо и като изтрезнее, ще бъде освободен.

Докато утешавал майката е станал и фаталният инцидент. Точно 5 минути били нужни на Михайлов да се закачи на примката от чаршафа и да се обеси. Виждайки го, Райчев изкрещял за помощ и заедно с другите му колеги, започнали изкуствено дишане на пациента, извикан е екип на спешен център и по пътя за болницата Михайлов издъхнал.

Отговорният за арестантите сержант Райчев изпаднал в шок, колегите му взели оръжието и бил незабавно освободен в домашен отпуск, след като разговарял с психолози. И. Райчев е потомствен полицай, баща му Борис бе дългогодишен полицай от Първо управление на МВР. Борис Райчев загина, прегазен от влак край Железница.

Според началниците на сержанта той е един от най-съвестните полицаи в управлението, многократно награждаван. В случая обаче той е извършил нарушение по служба, което не е престъпление, коментират колегите му. В момента в ОД на МВР очакват още проверяващи по случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.10 | 14:49

1
какво ли си мисли сега жената - "невинен беше моят, ама луд"...

Добави коментар

Водещи новини