Арестантът от Благоевград се обесил с постелка за дюшек

  • 09 април 2013 12:33

  • 1230
  • 1
Арестантът от Благоевград се обесил с постелка за дюшек
©

Арестантът Иван Михайлов, който се обеси в килията си, го е направил с постелката за дюшека на леглото в килията, а не с връзки от анцуга си, каквато беше първоначалната информация. С видеокамера се следи какво се случва в нея, но служителят, който е бил на монитора, е реагирал с 1-2 минути закъснение. Това ще се изяснява от разследващите. Имало е и полицай пред входа на сградата, друг е бил вътре, пише сайтът struma.bg.

„Не може обаче наш служител да виси точно пред килията и да се взира в арестанта, това притеснява задържаните. В момента, в който е забелязано на монитора, че има инцидент, полицаите са действали адекватно и са направили всичко възможно да го спасят, това се вижда на камерите. Ако бяха реагирали минута по-рано, мъжът можеше да е жив. Ще има наказания за служителите, но те няма да върнат живота на обесилия се", заяви полицейски началник.

В понеделник Иван Михайлов бил хванат за трети път да шофира след употреба на алкохол. Имал е присъда пробация за същото провинение. Близо 1 година е бил без кола. Само 1-2 дни преди инцидента е взел автомобила си от ремонт.

„Колата му буквално е криволичела по пътя, затова е спрян от полицейски служители. Имал е проблеми, злоупотребявал е с алкохола, това твърдят и негови близки", разкриха от полицията. Когато на семейството на Михайлов е съобщено за смъртта му, с полицаите е имало и психолози.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1230 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
йордан

2014.02.11 | 18:51

1
като не може да виси пред килията ще виси пред монитора плаща се за това и още повече е дълг на полица да служи и като не ви харесва не ставайте полицаи

Добави коментар

Водещи новини