Жена се е обадила, че бомба е заложена в сградата на Столична община

  • 22 юли 2011 14:47

  • 588
  • 0
Жена се е обадила, че бомба е заложена в сградата на Столична община
©

Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община по сигурността - Иван Сотиров.

По думите на Сотиров – гласът приличал на този на жената, която се е обадила последният път с подобна заплаха.

„Жената се е обадила в централата на общината. Дала е информация, че вчера е заложена бомба в Столична община от същите хора, които са заложили взривовете пред офисите на РЗС и ДСБ”, обясни Сотиров.

Той отбеляза, че според анонимния сигнал бомбата щяла да се взриви днес в 14.00 часа. В момента приключва проверката на Дирекция "Оперативно-техническо осигуряване” (ДОТО), до момента не са открити взривни устройства. „По-вероятно е това да е кьорфишек. Рутинната процедура е затваряне на общината за 24 часа”, каза Сотиров. Той отбеляза, че е много трудно да се спре практиката с подаването на такива сигнали.

„Надявам се този път компетентните органи и оперативните работници да заловят извършителя, защото това е крайно неприятно и разстройва цялата дейност на общината. Слава богу, че утре е почивен ден, но когато следва работен ден това би означавало, че утре до 13.00 часа общината няма да работи”, смята зам.-кметът. Той припомни, че това е трети или четвърти такъв сигнал за двете му години работа в общината. Сотиров не пожела да направи паралел дали заплахата има общо с предстоящия дебат по вота на недоверие именно в областта на сигурността.


„С оглед на това, че има аналогия с предишния сигнал, по-скоро това е човек, който се е въодушевил от информацията за бомби пред партийни клубове и е решил да активира своята виртуална бомба в общината”, коментира Сотиров.

„Въпреки че в общината има полиция и видеонаблюдение и се взимат всички мерки за сигурност един от проблемите е, че до общината имат достъп много широк кръг граждани. Полицията е оборудвана с необходимата апаратура за проверка на хората, с детектори, въпреки това не може всеки гражданин, който влиза в общината, да се проверява. Винаги има рискове, да се промъкне човек, който да вкара нещо”, каза Сотиров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини