СДВР: Престъпността в София намалява (видео)

  • 04 април 2013 15:31

  • 3940
  • 11
СДВР: Престъпността в София намалява (видео)
©

Това което можем да кажем за работата ни през 2012 година е, че отчитаме намаление на престъпленията с около 9% за столицата. Работата ще продължи. Кражбите са най-големия проблем, който тормози гражданите и гостите на София.

Това каза шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, на пресконференция за отчета на СДВР. Трябва да надграждаме над постигнатите резултати. Отчитаме намаляване и на икономическите престъпления. Престъпленията извършени от малолетни и срещу малолетни, също са намалели. 22-ма служители на СДВР са обвинени в извършване на престъпления, което запазва тенденцията да се борим срещу корупцията в МВР. Що се отнася до предстоящите избори мога да заявя, че ще се борим много активно срещу всички нарушения и най-вече срещу сигналите за купуване на гласове, обеща Йорданов. Всички сигнали ще се предават на прокуратурата и ще реагираме своевременно.

Екипът, който работи в СДВР е съставен от изключителни професионалисти, които се справят перфектно със своите задължения. Отчитаме и добрите инициативи по отношение на охранителна полиция и КАТ. Те също свършиха много полезна работа, каза още Йорданов. С повече мобилност се стремим да покрием всички сигнали, които получаваме. На базата на това с какви ресурси разполагаме, съм на мнение, че се справяме добре. Техниката се нуждае от подмяна, като говоря главно за автомобили, но и другата техника също има нужда от подмяна, разкри той. Видеонаблюдението се развива доста добре. Работата ни със общината в това отношение е на доста високо ниво.

Повечето убийства, които са извършени в столицата, са от битов характер, продължи Йорданов. Не мога да пропусна добрата работа на колегите по време на протестите в София. Те си свършиха отлично работата. Има липса на кадри в СДВР. Причините за това са комплексни. Ако сведем липсата на хора до 2-3%, ще се справяме много по-добре с работата си. Дори и при липсата на масови мероприятия, хората пак не достигат. Аз се шегувам, че след големите градове в страната като София, Варна, Пловдив, следва Люлин. Този огромен район се обслужва от 4-5 екипа, което е крайно недостатъчно и се отразява на качеството на услугата, която ние предлагаме, разкри Валери Йорданов.

Никой не може да отчете реално, колко хора пребивават в София. Джебчийските кражби се извършват главно в центъра на столицата. При тях също отчитаме спад. Всеки един район на София се характеризира с определен род кражби. В крайните квартали преобладават домовите кражби и кражбите на автомобили, допълни Йорданов. При кражбите на автомобили също отчитаме намаление, но те си остават сериозен проблем, с който ще продължим да се борим. Най-големият брой сигнали, които получаваме, е за нарушаване на нощната тишина и спокойствието на гражданите. За тези сигнали също са взимат необходимите мерки и работата по отразяването им е на доста високо ниво, завърши Йорданов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3940 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
гуро

2013.04.05 | 01:46

11
Вервайте от доста време никой не е обиралМВР
Емо

2013.04.05 | 01:45

10
На мен пък ми обраха вилата.Заминаха си храсторез и телевизор.Тая вила дядо ми я е строил през 62год.До сега никога не е била разбивана. Сами си направете сметката...
48 Такт

2013.04.05 | 01:45

9
Явно започваме да следваме американския модел - За да се намали престъпността трябва да има повече полицаи, повече камери, и по-малко възможности за вършене на престъпления. ГЛУПОСТИ. Трябва човека да не върши престъпления не защото ще го хванат, а защото просто е грешно. Именно заради в Сащ се спукват да финансират полицията, а престъпността расте. А в Южна Корея и Япония как нямат този проблем? Нямат го защото следват правилния модел, да имаш възможност да откраднеш , но да не откраднеш защото просто е грешно. А не да имаш възможност да откраднеш, но да не откраднеш защото ще те хванат. Нужна е дисциплина, още от малки децата трябва да се възпитават. В Южна Корея най-лошото което може да направи 1 ученик е просто да има лоши оценки, докато в САЩ , еми сами вижте какви престъпления има направени от деца.
Емо

2013.04.05 | 01:02

3
Абсолютно вярно!!! Точно това е начина. За съжаление нашето общество е с грешна ценностна система-да си крадец,измамник и утрепка е велико. Спомням си един мач на ФК Левски в една от скандинавските страни.Понеже хората разбрали , че нашите фенове са хулигани , имаше засилено полицейско присъствие от.......ДВАМА полицаи! Пак в една скандинавска страна (мисля , че беше Финландия) , в един град на един стълб от уличното осветление има подпрян един велосипед , който вече е почти изгнил защото седи там от 37год!!! И никой не го е пипнал!!!
666

2013.04.05 | 01:22

8
Лумпен,нищо във вселената не се губи.Престъпността не намалява.Просто се пренася от улиците в Парламента.
Шофьор от Младост

2013.04.05 | 01:20

7
Пък тази сутрин "изгорях" с около 40л. бензин, изкъртили ми капачката, повредили гърлото на резервоара и за капак на всичко ми строшили страничното огледало...ей тъй - да ми е още по-гадно! Нямам и намерение да се разправям с ченгета, ако застрахователят реши да ми поправи поне щетата - ще съм доволен, ама и това не се знае дали ще стане...

2013.04.05 | 01:20

6
tezi palq4ovci 4engetata sa palen ta6ak
Лъжа

2013.04.05 | 01:19

5
Това е нагла лъжа! Тоя да не е от Герб, че лъже толкова.
Nqkoj si

2013.04.05 | 01:19

4
Щом публично съобщават че престъпността намалява значи да очакваме некъв харабийски зулум да стане скоро >:(

2013.04.05 | 01:00

1
Глупости! Наскоро ми счупиха стъклото, а в полицията дори не регистрираха случката!
Николов

2013.04.05 | 01:00

2
Имаме нужда от нова техника и кадри ??? От нова техника - за подслушване? Кадри,но честни има,само че трябва да ги намерите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини