Простреляните в Дупница били конекрадци

  • 22 юли 2011 11:34

  • 1595
  • 0
Простреляните в Дупница били конекрадци
© Булфото

Криминалисти и разследващи полицаи от ОД на МВР-Кюстендил и дупнишки полицаи продължават работата по изясняване на сигнала от вчера за опит за убийство на 27-годишен мъж от с. Червен брег и 24-годишна жена от Дупница.

След прострелване единият бе закаран в столично здравно заведение, а жената – настанена в дупнишката болница. В процеса на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че двамата простреляни са имали помагач, а нощната им разходка е била с намерение да крадат коне от пасищен имот в землището на с. Крайни дол.

Тримата крадат три коня и малко жребче, но са изненадани от изстрели. Двамата са улучени, третият започва да вика, за да се преустанови стрелбата. Стрелците са двама братя от с. Джерман. Идентифицирани са, единият от тях и баща им са задържани снощи с полицейска заповед за 24 часа, другият брат е обявен за издирване.

При извършения обиск в дома на лицата от с. Джерман са открити и иззети три ловни пушки – законно притежавани от бащата, 12 боеприпаса, камуфлажни дрехи и ботуши. По случай е образувано дознание в РУП Дупница, иззет е автомобилът, с който са докарани ранените до района на здравното заведение, работата по установяване на съпричастност и на други лица към инцидента продължава.

Назначените експертизи ще бъдат направени в НКК – МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини