Иззеха над 2000 метра бракониерски мрежи

  • 03 април 2013 19:27

  • 662
  • 0
Иззеха над 2000 метра бракониерски мрежи
©

Два бракониерски улова за един ден са засекли в началото на седмицата служителите от сектор „Рибарство и контрол“ на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Разград.

В местните язовирите са върнати 55 кг. риба. По сигнал от любител риболовец е извършена проверка на язовир “Бели Лом” в землището на лознишкото село Ловско. Със съдействието на риболовеца във водата са открити и извадени 20 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 2000 метра. Уловената в тях 40 кг. риба – каракуда е върната във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Вторият сигнал е бил за нарушител на микроязовир “Богданци” край едноименното село, водоемът е общинска собственост и е предназначен за любителски риболов. Инспекторите на ИАРА-Разград и служители от РУ“Полиция” Исперих са извършили съвместна проверка на място. Хванали бракониер, извършващ нерегламентиран стопански риболов. На нарушителя е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително. От водата са извадени 3 бр. хрилни мрежи с обща дължина 150 метра, ширина 2 м. и око 35 мм. Уловената риба – 15 кг. шаран е върната във водата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
662 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини