Задържаха издирван във връзка с въоръжен грабеж на банка в Германия

  • 22 юли 2011 10:29

  • 930
  • 0
Задържаха издирван във връзка с въоръжен грабеж на банка в Германия
© Булфото

Служители на сектор „Криминална полиция” при Областната дирекция на МВР-Велико Търново установиха лице, обявено за издирване по линия на Шенгенската информационна система (ШИС), с Европейска заповед за арест.

При извършена проверка на 41-годишния И. С. от Велико Търново е установено, че същият се издирва от Германия, във връзка с извършен въоръжен грабеж на банка в град Есен, Германия.

41-годишният И. С. от Велико Търново вчера е призован да се яви в Областната дирекция на МВР – Велико Търново, където е задържан за срок до 24 часа. Издадено е постановление от Окръжна прокуратура – Велико Търново за 72 часово задържане.

През месец юли 1998 г. И. С. е влязъл в банката и заплашил служителката с пистолет, успял да вземе от нея, около 36 000 марки и напуснал обекта. Живее във Велико Търново. От година и половина не работи. Преди това се е занимавал с търговия на животни.

Срещу лицето има само един заявителски материал от 2000 г. в Районно управление „Полиция” (РУП) – Велико Търново за управление на моторно превозно средство, след употреба на алкохол.

Последвайте канала на

Весела Найденова
930 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини