Румънци пренасят нелегални цигари

  • 02 април 2013 14:50

  • 1076
  • 0
Румънци пренасят нелегални цигари
© Агенция "Митници"

Инспектори от мобилните митнически групи на Митница Русе са открили нелегални цигари от неизвестни на българския пазар марки и заготовки за производство на цигари, превозвани от румънски граждани в посока от България към Румъния. Лек автомобил „BMW“ с румънски регистрация е бил спрян в понеделник късно вечерта в района на Дунав мост и насочен за щателна митническа проверка. В колата пътували мъж и жена, румънски граждани.

В автомобила митничарите се натъкнали на 50 кутии цигари от марката “MURANO” /червен и син пакет/ и напълно неизвестната до сега марка „2500” с надпис “For duty free sale only”. Намерени са и още 12 кутии, тип “мостри”, без български акцизен бандерол - по два броя от четири различни по цвят кутии с надпис “ART”, представляващи 4 разновидности на марката – red, blue, mild и menthol. Освен тях, други 4 кутии мостри са с марка “SWISSE” black.

В багажа на пътниците заедно с пълните кутии цигари, са открити мостри на празни опаковки от други непопулярни марки, мостри за оразмеряване на цигарени стекове, за производство на хартийки за филтри и за вътрешна опаковка на цигарени кутии. Всички мостри имат знак “Произведено в Европейския съюз”. Предполага се, че са предназначени за нелегално производство на имитиращи тютюневи изделия.

На двамата румънски граждани са съставени актове за административни нарушения – държане и пренасяне на цигари, предназначени за безмитна продажба, както и за притежание на цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предвидената за нарушенията глоба е 3000 лева, които нарушителите са обезпечили с 1500 евро, събрани с разписка.

Последвайте канала на

1076 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини