Ченгета откриха над 5 кг. наркотици в София (снимки)

  • 22 март 2013 11:25

  • 2748
  • 0
Ченгета откриха над 5 кг. наркотици в София (снимки)
© МВР

Антимафиоти откриха над пет килограма различни наркотици в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на ГДБОП, отдел „Наркотици”, задържаха трима мъже в момент на сделка с наркотични вещества. Вчера, около 17:30 часа, в столицата са задържани Ю.Ф. на 39 години от София, криминално проявен и осъждан за наркотици, противозаконно отнемане на МПС и нанасяне на средна телесна повреда, М.К. на 25 години от кв. „Панчарево”, без криминални прояви и Р.М. на 45 години, също от София.

Тримата тъкмо претоварвали около 2 кг амфетамин от един автомобил в друг. Стоката била укрита в чувал, пълен с дървени въглища. В хода на разследването станало ясно, че наркотиците са доставени от Ю.Ф. и Р.М.

При последвалото претърсване в домовете на задържаните са открити и около 2,5 кг хероин, около 0,5 кг амфетамин, около 200 гр. метамфетамин, малки количества кокаин и марихуана, лабораторно оборудване, прекурсори и други химически вещества, използвани в производство на синтетични наркотици. Открити са и лаптоп, везна и към 350 лв.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 а, под ръководството на Софийската градска прокуратура. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа, а работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

2748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини