За два дни в Русе откраднаха две метални каси

  • 21 март 2013 14:51

  • 566
  • 0
За два дни в Русе откраднаха две метални каси
©

Две кражби от метални каси са извършени за два дни в Русе, съобщават от полицията.

В единия случай става дума за кражба от метална каса от административна сграда на частна фирма на ул. Чавдар войвода. Вероятно е извършена миналата нощ, сигналът е подаден вчера сутринта. Срязана е решетка на първия етаж и е отворен прозорец, а от фирмата са заявили, че всъщност липсва метален шкаф, който не е бил прикрепен трайно, а поставен върху дървен шкаф и в него имало пари, според потърпевшите към 8 000 лв.

По случая е образувано дознание. Сигнал за другата кражба е подаден тази нощ. Проникнато е в административна сграда на ул. Борисова. Частната охранителна фирма, отговаряща за сигурността на обекта, получила сигнал за задействане на СОТ-техника в сградата около 22:36 часа. Когато охранителите отишли на адреса установили, че в обекта е проникнато и подали сигнал на тел. 112. Изпратени са полицейски екипи и оперативна-дежурна група за извършване на оглед.

Установено е, че в сградата е проникнато, като са взломени метална врата - решетка, следващите две дървени врати и врата от ПВЦ. На пода, в паричния салон на помещението, е открита метална каса, която е била със скъсана от заварки основа и в нея имало останали пари в банкноти и монети - 269 лв. Дъното на касата си стояло закрепено за пода с анкерни болтове. Заявената щета е за 4890 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини