Закопчаха моторист, ограбил младежи

  • 20 юли 2011 14:39

  • 518
  • 0
Закопчаха моторист, ограбил младежи
©

След прецизна оперативна работа плевенските полицаи установиха двама мъже, нападнали и ограбили младеж в Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът станал в нощта на 16 юли на паркинг в квартал „Дружба”, когато пешеходецът бил застигнат от двама на мотоциклет. Мъжете носили предпазни каски с маски. Единият - возещ се отзад, внезапно слязъл от мотора, издърпал от жертвата 80-грамов златен синджир, качил се обратно на мотора и двамата потеглили по улица „Трети март”. Пострадалият - 18-годишен плевенчанин, подал жалба в полицията и в резултат на организираните оперативни действия, криминалистите влезли в дирите на извършителите.

Грабителят е плевенчанин, известен с нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, но неосъждан. Шофьорът на мотора е 19-годишен от село Радишево, осъждан за шофиране без свидетелство за правоуправление. При претърсване в дома му били открити каските с бели маски, носени в момента на извършване на деянието и мотор „Сузуки”. Златният ланец е открит при претърсване в храсти до телевизионната кула в квартал „Дружба”. Грабителят е задържан за 72 часа и е приведен в следствения арест с обвинение за престъпление по чл.198 от НК. Помагачът му е доведен за снемане на обяснения и по-късно е освободен.


Материалите са внесени в Районна прокуратура – Плевен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
518 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини