Горя къща в шуменско село

  • 15 март 2013 11:06

  • 740
  • 0
Горя къща в шуменско село
©

Три пожара са гасили огнеборците в Шуменско през последното денонощие, единият е с материални загуби, информира Дарик.

В 01.45ч. е получен сигнал, че гори къща в село Лиси връх. На място е изпратен противопожарен екип от Каолиново, който заварил постройката на ул."Васил Левски" обхваната в пламъци. Пожарът е загасен с 15т. вода. Изгорели са 150 кв.м. покривна конструкция, 30 пчелни кошера, 200 празни многокорпусни кошера, две центрофуги за мед, 2000 рамки за кошери. Спасени от изгаряне са две сгради и 120 кошера. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване.

Огнеборците са гасили и пожар, възникнал пред предприятие в индустриалната зона на Шумен. Сигналът е подаден в 03.03ч. тази нощ. На място огнеборците установили, че гори талаш, складиран пред фирмата. Пламъците са загасени с 2, 5т. вода, не е допуснато разпространение на огъня към други сгради. Като причина за пожара огнеборците посочват късо съединение, предизвикано от оплитане на проводниците над площадката, където бил складиран талаша, следствие на силния вятър. Спасени от изгаряне са две съседни сгради.

Сигнал за запалени сухи треви между Каспичан и Шумен е получен в 02:00 ч. след полунощ. Пристигналите на място огнеборци загасили пламналите сухи треви с 300л. вода.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини