Подполковник "застреля" климатик на съсед

  • 20 юли 2011 07:07

  • 2997
  • 1
Подполковник "застреля" климатик на съсед
©

Пенсиониран военен простреля климатика на съседите си със законния си пистолет. Стрелбата станала в блока на бул. "Велики Преслав" 9, известен като "военния", пише в. Стандарт.

Подполковникът от резерва Емил Ангелов признал, че той е стрелял, но твърди че било случайно. Пред съседи обаче редовно мърморел, че от външните тела на климатиците на високите етажи му капят върху сенника.

Към 19 ч в полицията се обадила уплашена 28-годишната Ина Метева от петия етаж. Тя обяснила, че току-що куршум е пронизал външното тяло на климатика й, счупил стъклото на прозореца, ударил се в тавана на стаята и се забил в саксия с цветя.

Полицаите, пристигнали веднага за оглед, намерили гилзата. Те проследили траекторията на куршума и заключили, че изстрелът е дошъл от терасата на първия етаж. Бил заподозрян 51-годишния Емил Ангелов, който държи магазин за военни аксесоари на партера на шуменския блок. Пред полицията и пред репортери Ангелов призна, че той е стрелял, но отрече да се е целил в климатика нарочно.

Вечерта излязъл на терасата на хладина и въртял в ръцете си 9-милиметровия си "Валтер". В един момент обаче пищовът гръмнал. "Чак аз се изплаших! Поогледах се, прибрах се бърже в стаята и пуснах телевизора. Викам си, може пък никой да не е чул и да ми се размине", беше откровен о.р. подполковникът.

Ангелов твърди, че от полицаите разбрал, че е пронизал климатика на съседа си. С него били колеги навремето, заедно учили във военната академия. Много ме е яд и наистина съжалявам, ще му купя нов климатик, обеща Ангелов.

Въпреки признанията, полицаите са го арестували за 24 часа, отвели го в управлението, взели му натривки от ръцете, за да са сигурни, че той е стрелял, а не го е дал на някой друг, и го пуснали.

Все пак Ангелов държи на мнението си, че кондензът от климатиците трябва да се отвежда с тръбичка, за да не капе по терасите на съседите.

Последвайте канала на

Novini.bg
2997 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шуменец

2014.05.14 | 15:04

1
Не се сещам за много градове с подобно име на булевард, това в Шумен ли се е случило? Поредната евтина статия.

Добави коментар

Водещи новини