Спипаха крадец в студентско общежитие във Велико Търново

  • 12 март 2013 10:14

  • 1052
  • 0
Спипаха крадец в студентско общежитие във Велико Търново
©

Полицаите във Велико Търново задържаха 25-годишен мъж, който е крадял от стая в студентско общежитие.

Великотърновецът е многократно осъждан за същите деяния. Съдействие на униформените са оказали самите студенти. Те подали сигнал в полицейското управление, че  в една от стаите има крадец и на мястото незабавно са били изпратени полицейски екипи, които в стая на първия етаж задържали крадеца.Разследването установило, че същата вечер двама мъже влезли през незатворен прозорец в стая на първия етаж на студентско общежитие във В. Търново и задигнали преносим компютър, слънчеви очила, два чифта мъжки маратонки, мобилен телефон и портфейл с лични документи.

На местопрестъплението униформените задържали 25-годишният Г. С. от старата столица, криминално проявен и многократно осъждан за извършени кражби при условията на опасен рецидив, грабежи, обсебване, причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, противозаконно отнемане на МПС, бягство от затвора. При обиск у него са намерени и иззети част от откраднатите вещи - мобилния телефон, зарядното устройство и портфейла. Последвал обиск в дома му, при който са намерени два чифта маратонки.

Рецидивистът е задържан за 24 часа. Приятелят му - 27-годишен мъж от с. Лесичери, криминално проявен и осъждан за взломни кражби при условията на опасен рецидив, успял да избягал и към момента се укрива от органите на МВР. Обявен е за общодържавно издирване. С постановление на Районната прокуратура мярката на задържания е удължена за 72 часа, като е внесено искане за налагане на постоянен арест. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини