Арестуваха четирима за сделка с дрога (снимки)

  • 07 март 2013 11:34

  • 1360
  • 0
Арестуваха четирима за сделка с дрога (снимки)
© МВР

Четирима мъже, осъществявали сделка с наркотици, са задържани на територията на Велико Търново. Операцията е проведена от служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията е проведена вчера. На пътя между с. Михалци и гр. Павликени антимафиотите засекли В.В. /33 г./ от гр. Бяла Черква и търновеца Н.М. /44 г./. Двамата тъкмо приключвали сделка с марихуана. Те се придвижвали с автомобил, в който спецслужителите открили 1 500 лева и 300 грама от наркотичното растение. По първоначални данни сумата била дадена от Н.М. срещу дрогата, доставена от В.В.. Минути по-късно, близо до мястото на сделката, били задържани други двама съпричастни към престъплението - М.Е. /28 г./ от Горна Оряховица и Г.Й. /58 г./ от гр. Велико Търново.

При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на четиримата били намерени още около 2 кг марихуана и електронна везна. Антимафиотите открили и тайник, специално пригоден в бетонна саксия на обществено място в старопрестолния град, откъдето са иззети пет дози кокаин.

Акцията е реализирана под наблюдението на Окръжна прокуратура, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Н.М. е криминално проявен за средна телесна повреда, заплаха, съпроводена с лека телесна повреда на длъжностно лице, и управление на МПС след употреба на алкохол. Той и В.В. са с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”. Работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини