Карат арестуван шеф на ДАИ да кара колело - проверяват му сърцето

  • 19 юли 2011 12:00

  • 1535
  • 1
Карат арестуван шеф на ДАИ да кара колело - проверяват му сърцето
©

Арестуваният за подкуп шеф на ДАИ в Стара Загора ще прави велотест, за да се установи дали има наистина исхемична болест на сърцето, съобщи директорът на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" д-р Николай Колев.

Началникът на автомобилната инспекция Ангел Димитров беше задържан при акция "Спокойствието" миналия петък. Срещу него е повдигнато обвинение за получаване на подкуп. При операцията бяха арестувани още петима мъже, сред които колега на Димитров, а в помещения на ДАИ в Стара Загора бяха намерени 70 000 лв.

Веднага след ареста началникът се е оплакал от стенокардитни пристъпи и сърцебиене и е приет в кардиологичното отделение на старозагорската болница, където се лекува под полицейска охрана.

"Състоянието му е много добро в момента", твърди д-р Колев. Той обаче поясни, че той трябва да бъде освидетелстван и от съдебен лекар и независим кардиолог. Снощи изтече 72-часовия предварителен арест на Димитров и днес прокуратурата внесе искане в Окръжния съд да му бъде постановена постоянна мярка "задържане под стража".

Според лекарите няма опасност за здравето му, ако той отиде на делото в съда. "Мярката може да се гледа и в негово отсъствие, но само с изричното му съгласие", обясни прокурор Нейка Тенева. Следобед ще бъдат гледани мерките за неотклонение и на останалите петима арестувани при операция "Спокойствието".

Последвайте канала на

Novini.bg
1535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dd

2014.08.22 | 01:46

1
докато краде нищо му нямаше.... как така сега се разболя ....

Добави коментар

Водещи новини