Арестуваха родителите на загиналите при пожара във Видин деца

  • 06 март 2013 08:12

  • 2013
  • 2
Арестуваха родителите на загиналите при пожара във Видин деца
©

Майката и бащата на загиналите деца при пожара във Видин са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа в Районно управление полиция – Видин, съобщават от ОДМВР-Видин.

На 5 март в 20.58 часа чрез телефон 112 в дежурната част на полицията е получен сигнал за възникнал пожар в обитаем фургон, разположен в квартал „Нов път” в близост до животинския пазар на Сточна гара. Според първоначалната информация във фургона е имало деца, които са заключени от външната страна с катинар. Към мястото незабавно били насочени екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Огънят, който бил обхванал изцяло фургона, е потушен от три екипа на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Видин. При пожароугасването и последвалия оглед на място са открити телата на три деца – две момчета на 4 и 7 години и сестричката им – на година и 5 месеца. Установено е, че около 20.00 часа същата вечер децата са били оставени без надзор и заключени от 24-годишната си майка с инициали А.С. и 33-годишния си баща с инициали А.С. На местопроизшествието е извършен оглед. Телата на загиналите деца са транспортирани за аутопсия във видинската болница. Днес ще бъде извършен повторен оглед на мястото, ще бъде назначена и пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за пожара. Фургонът е бил отопляван с печка тип „циганска любов” на твърдо гориво.

По случая в Областната дирекция на МВР-Видин е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2013 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СКАПАНИ МАНГАЛИ

2013.03.06 | 13:11

2
За тия цигани заключили децата си с катинар и отишли да празнуват.ще има ли присъда и медийно отразяване или бързо Хелзинския комитет .ще ЗАМАЖЕ случая? На убития КРАДЕЦ циганин само дето ода не написаха продажните медии.а ПЛАМЕН от Варна се сетиха да отразяват когато видяха .че народа се надигна срещу ТИМ техния спонсор.
ужас

2013.03.06 | 12:20

1
Божичко, горките дечица!

Добави коментар

Водещи новини